El Centre d’Aliments per la solidaritat s’inaugurarà el 29 de novembre a La Seu d’Urgell

cimg3724

Càritas convida a la inauguració dels nous locals que l’organització ha posat a la disposició del projecte “Aliments per a la solidaritat”, en el qual estan integrats la mateixa Càritas Parroquial de La Seu d’Urgell, el Consorci d’Atenció a les persones (integrat per l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Consell Comarcal), la Creu Roja i l’ONG local Seu Solidària. L’acte estarà presidit per l’Arquebisbe d’Urgell, i hi estan convidades les autoritats de les Administracions locals i de les ONG que participen en el projecte.

El projecte “Aliments per a la solidaritat” s’articularà a través del “Centre d’Aliments per a la solidaritat” que està situat als baixos del carrer dels Canonges, n. 5. Càritas s’ha fet càrrec de l’arranjament d’aquest local, fent-hi una rehabilitació integral, i on s’han arranjat els sostres, la pintura, la renovat la instal·lació elèctrica, i adequat uns aparells de refrigeració per la conservació d’alguns aliments. El cost de les obres és de 35.000 euros que han estat assumits en gran part per Càritas, a través de molts donatius anònims de ciutadans de La Seu d’Urgell.
Aquests locals serviran per a oferir una millor atenció als usuaris, ja que es dóna un augment molt important de demandes d’ajuda a causa de l’aguda crisi, i l’espai dedicat a Banc d’aliments fins ara no reunia les condicions idònies.

S’hi atendran les necessitats puntuals, i s’ampliarà la recollida d’altres tipus de productes que no siguin aliments clàssics, com arròs o llegums, i d’altres que també són de primera necessitat i que requereixen un emmagatzematge més específic, com la refrigeració correcta per allargar la vida útil i poder fer-ne una millor distribució. D’aquesta manera també s’aprofitaran les ofertes dels grans magatzems per tal de maximitzar i distribuir els aliments frescos que altrament es llencen diàriament als contenidors.

L’any 2010 es van distribuir uns 50.000 kgs. d’aliments recollits en diverses campanyes realitzades a la ciutat i d’excedents de la Unió Europea. Es van atendre més de 2.000 demandes de suport. Els excedents de la Unió Europea es reduiràn notablement en el proper any. “Aliments per a la solidaritat” ha de comptar amb el suport dels ciutadans de la comarca per a poder seguir atenent com fins ara la demanda social dels més necessitats.

Compartir