Nombroses autoritats andorranes i catalanes confirmen l’assistència a la beatificació de la Mare Janer

A més de les prop de 4.000 persones procedents dels 11 països on és present l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell que arribaran entre divendres i dissabte a La Seu d’Urgell per participar en la cerimònia de beatificació de la Venerable Serventa de Déu Anna Maria Janer Anglarill (1800-1885), en les darreres hores han confirmat també la seva assistència diverses autoritats eclesials així com alts representants de les principals institucions de Catalunya i del Principat d’Andorra.

Així, l’Eucaristia del 8 d’octubre serà presidida pel Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, Cardenal Angelo Amato, en representació del Sant Pare Benet XVI, i concelebrada per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, el Nunci de Sa Santedat, Mons. Renzo Fratini; el Cardenal Arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach i l’Arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol, així com per l’Arquebisbe de Valladolid i Vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, Mons. Ricardo Blázquez; i la pràctica totalitat de Bisbes de les Diòcesis catalanes i l’Abat de Montserrat, a més d’altres prelats de la resta del territori espanyol i també de Mèxic, Perú i Argentina, i uns 200 preveres.


En representació del Parlament de Catalunya hi assistirà la seva Presidenta, M. Hble. Sra. Núria de Gispert, mentre que el Govern de la Generalitat de Catalunya estarà representat per la seva Vicepresidenta, Hble. Sra. Joana Ortega, i per la Consellera d’Ensenyament, Hble. Sra. Irene Rigau, a més del Director General d’Afers Religiosos, Sr. Xavier Puigdollers. També hi assistiran els representants de les principals institucions del Principat d’Andorra: Hble. Sra. Mònica Bonell, Subsíndica General de les Valls d’Andorra; Il•lma. Sra. Roser Suñé, Ministra d’Educació, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; a més de l’ex Cap del Govern, Albert Pintat, i diversos representants comunals i personalitats de la societat andorrana. I pel Govern d’Espanya hi serà present l’Excm. Sr. José Ángel Flores Subdelegat del Govern a Lleida.

Per part de les institucions locals i comarcals, hi assistiran el President del Consell Comarcal, Il•lm. Sr. Jesús Fierro; i l’Alcalde de La Seu d’Urgell, Il•lm. Sr. Albert Batalla, acompanyat de diversos regidors del consistori. També han confirmat l’assistència l’Alcalde de Talarn i el primer Tinent d’Alcalde de la Paeria de Cervera, entre d’altres autoritats municipals.

Divendres al vespre és prevista l’assistència de la Molt Hble. Sra. Núria de Gispert i del Ministre d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra, Il•lm. Sr. Gilbert Saboya, al festival de benvinguda i la vetlla de pregària que tindrà lloc a la Catedral de Santa Maria d’Urgell a partir de dos quarts d’onze de la nit. Prèviament, tots dos assistiran també a un sopar en honor del Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, Cardenal Angelo Amato, ofert per l’Arquebisbe Copríncep en el qual hi seran presents les autoritats ja presents a La Seu d’Urgell.

Compartir