Unes 4000 persones participaran en l’Eucaristia de beatificació de la Mare Anna Maria Janer a La Seu d’Urgell

img_4857El Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, Cardenal Angelo Amato, presidirà la cerimònia en representació del Sant Pare Benet XVI.

Unes 4.000 persones procedents dels 11 països on és present l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, es preveu que arribaran a la Seu d’Urgell al llarg del divendres 7 d’octubre per participar aquella mateixa nit en la vetlla de pregària i l’endemà a l’Eucaristia de beatificació de la Venerable Serventa de Déu Anna Maria Janer Anglarill (1800-1885), fundadora de la congregació. La Mare Janer esdevindrà així la primera fundadora catalana beatificada en territori de la Diòcesi d’Urgell, a més de ser la primera dona en ser beatificada en terres catalanes des de fa molts segles.

L’Eucaristia del 8 d’octubre serà presidida pel Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, Cardenal Angelo Amato, en representació del Sant Pare Benet XVI, i concelebrada per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, a més de la pràctica totalitat de Bisbes de les Diòcesis catalanes i de l’Abat de Montserrat, així com altres prelats de la resta del territori espanyol i també de Mèxic, Perú i Argentina, i 200 preveres. La celebració eucarística tindrà lloc en un envelat aixecat expressament per a l’ocasió al darrere de l’antic poliesportiu de la Seu, i amb unes dimensions prou grans com per acollir el gran nombre de fidels i autoritats que ja han confirmat la seva voluntat de ser-hi presents en un dia tan assenyalat per a l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell i per al conjunt de la Diòcesi d’Urgell.

Els actes previstos al voltant de la beatificació de la Mare Janer han estat presentats aquest migdia a la Residència de la Sagrada Família d’Urgell en una roda de premsa en la qual han intervingut l’Arquebisbe Joan-Enric, la Rvdma. M. Gral de la Congregació, Gna. Irma Beretta; i la postuladora general de la causa de beatificació, Gna. Pilar Adín. Mons. Vives ha començat explicant el sentit de la beatificació de la Mare Janer, que a partir del 8 d’octubre vinent serà “intercessora i un model de vida cristiana” per als fidels, i ha avançat també que el dia assignat per a la seva festa litúrgica és l’11 de gener, en memòria de la data de la seva mort el 1885. Tot seguit, la Gna. Irma Beretta ha fet una breu semblança de la fundadora de la Congregació, tot destacant que, malgrat néixer amb el segle XIX, pel seu carisma i per la vigència del seu projecte de vida ben bé podria ser una dona d’avui dia, per la fermesa de les seves conviccions i per l’amor sincer vers l’ésser humà que ha deixat com a llegat a través de l’acció assistencial i educativa que les Gnes. de la Sagrada Família d’Urgell han fet i fan allà on són presents.

Per últim, la Gna. Pilar Adín ha fet un ampli repàs de l’agenda d’actes programat del 7 al 10 d’octubre, en els quals col•laboraran uns 300 voluntaris d’arreu del territori espanyol per fer possible que tot surti com està previst. Així, el divendres dia 7, a partir de les quatre de la tarda hi haurà obert un punt d’acollida per als pelegrins a la sala Sant Domènec, i a les set començarà un “festival d’acollida”, pensat com una mostra representativa dels 11 països del món on actualment és present l’Institut. A les nou del vespre hi haurà un sopar popular i una hora més tard començarà la vetlla de pregària a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, en la qual és previst el testimoni del Dr. Antoni Vives, que va conèixer personalment la senyora Ana Padrós, el guariment de la qual, inexplicable a la llum dels coneixements mèdics, ha estat reconegut com a miracle per a la beatificació de la M. Janer.

L’endemà, a més de la cerimònia de beatificació, que anirà precedida d’una processó que sortirà de la Catedral a dos quarts d’onze del matí, hi ha previst un cercavila i audició de sardanes cap a la una de la tarda, i un dinar de germanor que donarà pas, cap a les cinc de la tarda a l’espectacle musical “Sigamos en camino”. Diumenge 9 d’octubre hi haurà una Eucaristia d’acció de gràcies a Cervera (localitat natal de la M. Janer), presidida per Mons. Novell, Bisbe de Solsona, i en el transcurs de la qual professaran cinc novícies en la Congregació. Finalment, dilluns 10 d’octubre hi haurà una altra celebració d’acció de gràcies a Talarn (on la M. Anna Maria Janer va morir el 1885), presidida per l’Arquebisbe d’Urgell.

img_4899img_4902Plànol dels llocs d'interès

Compartir