Jordi Pujol recorda que Càritas és una manifestació de compassió de la societat civil i de l’Església que cobreix els buits que deixa l’estat del benestar

img_0063El Sopar Solidari convocat per Càritas Andorrana va aplegar dijous a la nit més de 190 persones, que van escoltar la conferència que l’ex president de la Generalitat, M.H. Sr. Jordi Pujol va oferir als assistents. Sota el lema “la millor societat té defectes”, el president va concloure que malgrat l’estat del benestar i la cobertura que ofereix l’administració a la societat, hi ha espais i necessitats que només es poden cobrir amb la compassió i amb la tasca que fan organitzacions de tipus civil com Càritas, “una manifestació de compassió -no l’única, però si molt brillant-, una típica obra de la societat civil”; en la que l’Església hi té molt a dir. “En un país on només hi hagués l’aixopluc de l’administració, de l’estat del benestar, no aniríem prou bé”. Per Pujol, fins i tot en les societats més opulentes hi ha tristor, problemes, desequilibris, malaltia: “sempre hi haurà necessitats que s’hauran de cobrir amb el cor, amb la tasca de persones que exerceixen la virtut de la compassió.

L’ex president de la Generalitat va apuntar que malgrat les critiques -a vegades ferotges- que rep l’Església, “si un dia ens aturéssim a pensar en les coses bones que fa, quedaríem impressionats”. També va parlar de la transformació de l’estat del benestar que en alguns països ja s’ha començat a materialitzar, com a Alemanya, Suècia o Holanda, sense que això hagi significat una pèrdua per les persones amb més necessitats.

En l’acte van estar presents el president de Càritas Andorrana, Agustí Font, i d’altres representants de Càritas com l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries, a més del Secretari del Copríncep Episcopal, Joan Massa, i de la Ministra de Benestar social, M.I. Silvia Bonet, a més de destacades personalitats de l’àmbit polític i econòmic del Principat.

Càritas ha agraït el suport de les institucions i de la societat civil, que s’ha abocat en la celebració d’aquest acte solidari. Del preu del sopar, 75 euros, 40 són un donatiu per Càritas. A l’actualitat, el Banc d’Aliments de la ONG dóna suport a una cinquantena de famílies, en una xifra que s’ha disparat en els darrers dos anys. El nombre de famílies que viuen en el llindar de la pobresa també s’ha incrementat notablement, i en les xifres dels estudis que s’han endegat en els darrers mesos es detecta que fins a un 20% de la població d’Andorra està en aquesta greu situació econòmica.

img_0054img_0073img_0055

Compartir