Oscar Ribas presenta avui dimarts el llibre “Quin futur imaginem? Vint anys després del mur de Berlín” a la sala d’actes de l’Església del Fener, a Andorra la Vella

Quin futur imaginem? Vint anys després del mur de BerlínEl llibre, dels professors Arcadi Oliveres i Francesc Torralba i de l’expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, resumeix les ponències del Seminari de Pensament Cristià que es va celebrar a Sant Julià de Lòria, organitzat pel Bisbat d’Urgell

Des de la caiguda del mur de Berlín fins avui han passat més de vint anys. Així que, la Càtedra de Pensament cristià de l’any 2009 es va marcar com a fita fer una reflexió en profunditat sobre l’evolució que hem viscut en els terrenys polítics, econòmics i social en els països de l’entorn europeu. No s’oblida tampoc l’ utopia, per mirar de comprendre millor els signes d’un temps que canvien molt ràpidament.

Oscar Ribas, Ex-cap de Govern d’Andorra i Ambaixador davant de la UE, serà l’encarregat avui dimarts a partir de les vuit del vespre de glossar aquest canvi i les conclusions del llibre, que recull les conferències de l’Arcadi Oliveres, economista català i reconegut activista per la justícia social i per la pau, de Joan Rigol, polític català que ha estat president del Parlament de Catalunya i és doctor en Teologia i el mateix coordinador de la Càtedra de Pensament Cristià, el doctor en filosofia i teologia, Francesc Torralba, que ha escrit més de quaranta llibres d’assaig sobre filosofia i gestió d’emocions.

En la seva percepció de l’aportació de la utopia en els canvis que vénen, el Dr. Torralba va apuntar en la seva ponència que la contribució del pensament cristià en la conjuntura actual és la del principi de la gratuïtat, “com a fonament d’una civilització d’amor, un factor transformador de la societat que no radica en la força, ni en la revolució, ni tampoc en la intel•ligència, sinó en la pràctica de la gratuïtat, en la benvolença activa que es complau en el fet de donar i no en els fruits de l’acció”.

La celebració d’aquesta jornada de treball es va inspiriar al Principat en la Constitució de 1993. Al preàmbul es pot llegir que el poble andorrà “està decidit a perseverar en la promoció de valors com la llibertat, la justícia, la democràcia i el progrés social, i a mantenir i a enfortir unes relacions harmòniques d’Andorra amb la resta del món, i específicament amb els països veïns, sobre la base del respecte mutu, de la convivència i de la pau”.

L’acte de presentació del llibre serà presidit per Mons. Joan-Enric Vives, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. Hi assistiran també l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sarries i el Vicari General Mn. Joan Pujol; i el coordinador del Seminari de Pensament Cristià, Francesc Torralba, doctor en Filosofia i Teologia. Es preveu l’assistència del Cap de govern i del Subsíndic general d’Andorra.
Es durà a terme a la sala d’actes de l’església de Santa Maria del Fener, a Andorra la Vella, a les 20:00 hores.
Hi haurà exemplars del llibre en català i en castellà a la venda.

Compartir