Festa de St. Josep a La Seu i Dia del Seminari

Festa de St. Josep a La Seu i Dia del SeminariEl dia 19 de març, solemnitat litúrgica de Sant Josep, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va presidir l’Eucaristia a la Llar de St. Josep de les Germanetes dels Ancians Desemparats a La Seu d’Urgell. Van concelebrar amb ell els dos Vicaris Generals, Mn. Josep Maria Mauri i Mn. Ignasi Navarri, així com Mn. Xavier Parés, Mn. Rossend Roca, Mn. Agustí Brescó, Mn. Jordi Gasch i Mn. David Codina i els dos sacerdots que resideixen a la Llar habitualment, Mn. Lluís Baro i Mn. Lluís Rourera.

A l’inici de la celebració eucarística Mons. Vives va recordar com en la festivitat de St. Josep, l’Església prega especialment pels seminaristes i per les vocacions al sacerdoci i encomanà al Sant Patró el Seminari Diocesà d’Urgell i tots els Seminaris d’Espanya amb els seus equips formatius. També invità els fidels a pregar pel Sant Pare Francesc en escaure’s el primer aniversari de l’inici solemne del seu Pontificat i tingué un record agraït pel Papa emèrit Benet XVI en la seva festa onomàstica.
A la seva homilia tot glossant les lectures de la Paraula de Déu proclamades aquell dia l’Arquebisbe d’Urgell va glossar en tres paraules el missatge evangèlic que el Sant Patró St. Josep ens ofereix a tots els cristians: creure, custodiar i callar.
St. Josep és un model de fe que ens convida a tots els cristians a creure amb més fervor i confiança en Déu posant tota la nostra vida a les seves mans. Una missió que es concreta en el fet que som cridats a custodiar els germans i vetllar per ells, tal com féu St. Josep en ser pare segons la llei del Senyor Jesús. Per Mons. Vives tots els cristians tenim la missió de custodiar els nostres germans i anunciar-los el goig de l’Evangeli. I finalment, callar, ja que el silenci és un valor important a recuperar en els nostres dies, silenci que es concreta en pregària confiada al Senyor i en espera silenciosa dels seus dons i de la seva justícia.
Al final de l’Eucaristia Mons. Vives pogué saludar les Germanes i alguns residents de la Llar i compartir una estona amb ells.

img 7852img 7853

 

Compartir