Festa de la M. de Déu de la Candela a Oveix i visita a La Vall Fosca

Festa de la M. de Déu de la Candela a Oveix i visita a La Vall FoscaEl dia 1 de febrer, l’Arquebisbe d’Urgell va presidir la festa de la M. de Déu de la Candela a la Parròquia de Sta. Maria o de la Purificació d’Oveix, temple romànic del segle XI molt refet posteriorment, dins el municipi de La Torre de Capdella. Anava acompanyat pel diaca responsable de les Parròquies de la Vall Fosca, Mn. Josep Montoya que actualment resideix a Oveix els caps de setmana. Amb gran goig els fidels de la Parròquia d’Oveix i dels pobles veïns van acollir la Visita del Sr. Arquebisbe Joan-Enric, ja que feia més de 22 anys de la darrera visita de Mons. Joan Martí Alanis, quan hi va anar a administrar el sagrament de la confirmació.

L’Arquebisbe va presidir la benedicció de les candeles, i va agrair als veïns de diversos llocs la càlida acollida al nou diaca responsable de la Vall Fosca, que ho cuida amb molt esperit de servei pastoral, amb la col·laboració de la seva esposa. I agraí al representant de l’Ajuntament que hi era present tot l’esforç gran que estan fent per la restauració i embelliment dels temples de la Vall. A l’homilia va remarcar que Crist és la Llum del món que il·lumina tots els qui el segueixen, i els fa testimonis de llum enmig del món. Convé estar atents a la seva visita com ho estigué el vell Simeó, i parlar de Crist a tothom, com feia la profetessa Anna. Va demanar que portéssim la Llum de Crist a les relacions de família i de pobles, en l’amor als necessitats i en el testimoni de la nostra fe als qui no creuen. Al final de la missa va beneir els fruits de la terra, en la commemoració propera de Sant Blai, bisbe i màrtir.

Acompanyat pel diaca Mn. Josep, el Sr. Arquebisbe va visitar enmig de la nevada que aquell dia queia a la Vall, altres llocs de la Vall Fosca, per pregar dins les esglésies, conèixer-ne l’estat actual així com saludar els qui porten el manteniment dels temples i sagristies de forma ben generosa, i acostar-se als cementiris per pregar pels difunts. Amb aquest esperit visità els pobles del Nord i del Centre de la Vall Fosca: Capdella, Espui i La Torre de Capdella, així com Oveix, Aguiró, Astell i Molinos, Pobellà, Mont-ros, La Plana de Mont-ros i La Pobleta de Bellveí, i saludà alguns dels veïns d’aquests llocs.

foto 1foto 2foto 4

Compartir