Final de la Visita pastoral a Encamp i el Pas de la Casa (i 6)

0visita escola espanyola obertura de noticia

El dijous dia 5 de desembre de 2013 l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons. Joan-Enric Vives va cloure la seva segona Visita Pastoral a la Parròquia d’Encamp.

Acompanyat pel Rector de la Parròquia, Mn. Antoni Elvira i pel Vicari parroquial P. José Miguel Larrion, pel Secretari de la Visita, Mn.David Codina i per la Delegada de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat d’Urgell, va visitar l’Escola Andorrana del Pas de la Casa. Fou rebut per la Directora del Centre, Sra. Bàrbara Haytree que també és la Directora de l’Escola Andorrana de Canillo.

L’Escola Andorrana del Pas de la Casa compta amb uns 90 alumnes i un claustre de 14 professors. El centre fa 18 anys que fou inaugurat i compta amb unes magnífiques instal·lacions en un entorn excepcional que l’Arquebisbe pogué visitar acompanyat de l’Equip directiu. Els alumnes li donaren la benvinguda amb un bonic cartell que havien preparat en el seu honor i amb un diploma fet per ells per tal que Mons. Vives tingués un record de la seva visita al centre. L’Arquebisbe pogué saludar diversos professors del centre i els agraí el seu treball i dedicació al servei dels més petits del País.

Posteriorment a l’església de Sant Pere del Pas de la Casa el Copríncep es va trobar amb l’equip comunal encapçalat pel Cònsol Major, Hble. Sr. Jordi Mas. Junts es desplaçaren vers la Guarderia Comunal on van ser rebuts per la Diretora de Cultura i Serveis del Comú, Sra. Helena Laza i la Directora de la Guarderia, Sra. Marilyn Salgado.
En aquest centre hi ha 40 infants en guarderia i 60 en la modalitat de llar d’animació, que acull els nens de vuit del matí a vuit del vespre de dilluns a diumenge per facilitar als pares treballar. Hi treballen uns 20 educador.

Més tard, l’Arquebisbe es desplaçà acompanyat del Cònsol Major i de la resta de membres del Comú a visitar la Oficina de turisme del Comú, on van ser conduïts pels responsables del Departament de Turisme del Comú, la Sra. Anna Majoral i el Sr. Jordi Sánchez, que els mostraren les dependencies de l’Ofiicina i l’exposició de fotografies antigues del Pas de la Casa. Mons. Vives va poder parlar amb alguns usuaris del servei i interessar-se pel seu grau de satisfacció en el servei a l’usuari.

Posteriorment l’Arquebisbe acompanyat de l’Equip comunal es traslladà al Centre Esportiu i Cultural on fou rebut pel Director, Sr. Ignasi Vinós i pel Coordinador d’activitats, Sr. Victor Santos. El Copríncep pogué visitar la Biblioteca iixí com també les instal·lacions esportives que valorà especialment per la seva bellesa i per la seva capacitat d’integrar-se amb el paissatge natural del Pas de la Casa. Mons. Vives pogué saludar i parlar amb alguns dels usuaris del complexe esportiu-cultural i intererrar-se pel grau de satiisfacció dels serveis oferts.

Després d’acomiadar-se de l’Equip comunal l’Arquebisbe i Copríncep es va desplaçar a l’Escola Francesa al Pas, on va ser rebut pel Delegat d’Ensenyament de França, Sr. Michel Maginot i pel Director del Centre, Sr. Jean Michel Taurinyan. Aquest cenre compta amb uns 90 inscrits des de maternal fins a sisè. El Copríncep pogué visitar les instal·lacions acompanyat de l’Equip Directiu. Els infants de primària el van obsequiar amb una cançó. L’Arquebisbe també pogué visitar el menjador del centre i va poder saludar els monitors i educadors que en tenen cura. En acabar el Copríncep episcopal atengué els mitjans de comunicació social que s’havien desplaçat per cobrir els actes de la Visita Pastoral i feu una valoració molt positiva de la Visita Pastoral a Encamp i al Pas de la Casa.

A continuació el Copríncep episcopal visità els serveis de Policia Andorrana on fou rebut pel sotsoficial Sr. Francesc Troguet, Responsable dels Serveis locals de policia a Andorra ,i a on treballen habitualment cinc persones de torn, entre policia i personal administratiu. L’Arquebisbe els agraí el seu treball en condicions climatològiques sovint extremes i difícils i el seu servei al bé comú dels ciutadans.

Posteriorment Mons. Vives visità el Servei de Bombers on va ser rebut pel Sotsoficial Sr. Gerard Vidal, i va poder conèixer les instal•lacions i alguns dels bombers que integren el servei i que estaven de torn; habitualment quatre persones. El Copríncep episcopal els agraí el seu treball i la seva valentia per tal de servir la ciutadania i els agraí el seu treball generós.

Un dinar de germanor amb l’Equip Comunal clogué el matí intens d’aquest dia de Visita Pastoral.

A la tarda el Copríncep Episcopal visità la Duana del Pas de la Casa on fou rebut pel Director General de Finances per Assumptes Tributaris, Sr. Albert Hinojosa i per l’Administrador de la Duana Andorrana, l’agent Sr. Josep Anton Vilella. Mons. Vives pogué salduar els integrants de la Duana francesa i també els de la Duana andorrana. Va poder visitar les instral.lacions i saludar els agents que estaven de guàrdia, en els servei d’atenció al públic i als transitaris, en el control de mercaderies. A la Duana andorrana del Pas hi treballen 6 persones habitualment.

Posteriorment l’Arquebisbe es traslladà a Encamp on visità la Rectoria i parlà sobre la situació de la Comunitat parroquial amb el Rector, Mn. Antoni Elvira. Mons. Vives revisà els llibres parroquials i atengué diverses visites de fidels que pogueren parlar lliurement amb l’Arquebisbe i Copríncep.

La jornada clogué amb la visita de l’Arquebisbe a tots els grups de la catequesi parroquial que en aquell dia treballaven el tema dels manaments. Mons. Vives visità tots els grups de catequesi i a tots els recordà la importància del pregar cada dia i els exhortà a què preguessin per ell així com ell pregaria pels nens i nenes que en aquell dia visitava. També els recordà que els manaments són les paraules de Jesús que sempre esperen la n ostra resposta, de fills i d’amics, i els animà a respondre a aquesta Paraula d’una forma ben personal. Per això els animà a resar tot dient: “Jesús t’estimo”. “Jesús ajudam”. “Jesús gràcies”. “Jesús perdó”.

visita escola espanyolavisita escola francesa premierevisita menjador escola francesavisita guarderia comunalvisita punt de turismevisita policiavisita duana

 

Compartir