Benedicció d’una creu de terme a Bellcaire

Benedicció d’una creu de terme a BellcaireDiumenge dia 20 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, beneí a Bellcaire d’Urgell una reproducció d’una creu de terme dins del marc de la inauguració de la nova plaça del municipi dedicada als Mestres.

A la seva arribada fou rebut pel Sr. Rector de Bellcaire, Mn. Ivan David Ayala, i el Sr. Arquebisbe pogué departir amigablement amb tots els feligresos de la parròquia que en aquell moment sortien de la celebració eucarística del diumenge.

Posteriorment Mons. Vives es reuní amb les Autoritats, encapçalades per l’Excm. Sr. Joan Reñé, President de la Diputació de Lleida; per l’Il·lm. Sr. Alcalde de Bellcaire d’Urgell, Sr. Xavier Bergé i Mediavilla; l’Il·lm. Sr. Alcalde de Balaguer i Diputat, Sr. Josep Maria Roigé i Rafel així com també altres Alcaldes veïns.

Junts es desplaçaren fins a la renovada zona anomenada “Plaça dels Mestres” on descobriren una placa commemorativa de la inauguració.

A continuació, davant de la reproducció de la creu de terme que antigament estava ubicada al cementiri municipal i que ara s’ha desplaçat en aquesta nova plaça, el Dr. Prim Bertran i Roigé, professor d’història medieval, paleografia i diplomàtica, adreçà unes paraules als assistents tot glossant la història de la creu de terme de Bellcaire i la seva importància com a signe de “pau i treva” que utilitzaven sovint els anomenats “paers” (els actuals Alcaldes) per tal de simbolitzar que en aquell territori la pau imperava.

A continuació, l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, beneí la reproducció de la creu de terme i valorà la importància de la creu per a tots els fidels cristians i per tots els homes de bona voluntat, i felicità les M.I. Autoritats per l’encert en haver posat el nom de “plaça dels mestres” a l’espai arranjat, ja que destacà que els mestres han tingut una importància fonamental en el desenvolupament dels pobles rurals on l’accés a l’educació superior era sovint molt difícil i gràcies a ells els alumnes podien rebre un adequada formació. Recordà també com Jesucrist és el Mestre dels mestres i com la creu de terme recordarà a tots els ciutadans de Bellcaire les seves arrels cristianes.

Finalment les M.I. Autoritats agraïren l’esforç de tots els habitants de Bellcaire que amb el seu ajut personal i econòmic han fet possible aquesta inauguració.

Benedicció d’una creu de terme a BellcaireBenedicció d’una creu de terme a BellcaireBenedicció d’una creu de terme a BellcaireBenedicció d’una creu de terme a Bellcaire

Compartir