Aplec al Sant del Bosc

Aplec al Sant del BoscUn any més, el darrer diumenge de setembre, la parròquia de Llimiana, al Pallars Jussà, va celebrar el tradicional aplec al Sant del Bosc, a la Serra del Montsec.
Un aplec d’una gran tradició. Alguns dels assistents encara recordaven quan s’hi pujava cada dissabte del mes de setembre i el dia de la festa s’hi celebraven quatre i cinc Misses.

Després d’una llarga caminada s´arriba a l’ermita, des d’on es divisa tota la Vall. Un bon grup de fidels provinents de la parròquia de Llimiana, amb la presència del Sr. Alcalde, l’Il·lm. Sr. Joan Elies, així com de la Vall de Barcedana i de la Conca i de d’altres indrets, s’hi aplegaren per celebrar l’Eucaristia, que enguany fou presidida per Mn. Emili Villegas, recentment ordenat prevere i vicari de la parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp.

En acabar la Missa es venerà la imatge de Sant Salvador, conegut popularment com el Sant del Bosc, amb el cant dels goigs: “Per sempre sia alabat Jesús nostre Salvador“. Acabada la celebració es compartí un popular i tradicional dinar de germanor.
L’assistència a la Missa fou més nombrosa enguany que en altres anys. Feia goig veure el bon nombre de nens i nenes que van preparar les pregàries de la celebració.

Aplec al Sant del Bosc

Compartir