Dels dies 29 de setembre a l’1 d’octubre té lloc a Roma la Trobada internacional per la Pau amb l’esperit d’Assís sota el lema “El coratge de l’esperança. Religions i cultures en diàleg“. És convocada i sostinguda des de fa més de 27 anys per la Comunitat de St’Egidi, el fundador de la qual és el prof. i exministre Andrea Riccardi. Hi assisteixen entre d’altres l’Arquebisbe d’Urgell amb el seu Vicari general i Representant davant Andorra, Mn. Josep M. Mauri, així com el Cardenal arquebisbe de Barcelona, el Degà President de la Facultat de Teologia i altres membres de la Comunitat a Catalunya encapçalats pel seu Presidnet Jaume Castro. El dilluns dia 30 seran rebuts en audiència pel Sant Pare Francesc, i a la tarda l’Arquebisbe Vives presideix una taula rodona de diàleg i discussió sobre “Migracions: Acollir i integrar” en la qual pren part el Cardenal Antonio Maria Vegliò, president del Pontifici Consell per als Migrants.
El Cardenal Vallini, cardenal vicari de Roma, ha presidit l’eucaristia d’inauguració de la trobada per la pau, que comptarà amb la presència de 6.000 persones inscrites, tot i que des de l’organització creuen que es podria arribar fins i tot a 10.000. Aquesta trobada internacional per la pau constarà de 32 taules rodones en què cardenals , bisbes , religiosos , imants , rabins , líders de diverses religions , polítics i estudiosos debatran sobre el tema . La trobada conclourà a la plaça del ‘Campidoglio, seu del municipi de Roma, amb una processó de pau.
La missa d’inauguració ha estat celebrada pel cardenal Agostino Vallini, vicari general de Sa Santedat per a la diòcesi de Roma a la basílica de Sant Pau Extramurs. A l’homilia ha recordat que “la Trobada de Líders religiosos per la pau per a nosaltres cristians comença amb l’oració i l’escolta de la Paraula de Déu”. Així mateix ha assenyalat que en les lectures d’avui , tant el profeta Amós com Jesús en l’Evangeli “ens conviden a prendre seriosament la vida, viure-la no com despreocupats i hedonistes, tancats en l’egoisme, posant la pròpia confiança en les riqueses, sinó cuidant també dels germans”. Ha recordat que el “punt feble del ric és que no feia el bé que hauria pogut fer. No ho oblidem mai : som responsables els uns dels altres”. Sobre el veritable deixeble de Jesús, ha assenyalat que “es compromet a satisfer les distàncies humanes, alleujar els sofriments, a apropar els cors, treballar per superar les injustícies. No es posa a si mateix en el primer lloc.
La proposta evangèlica és clara, ha afirmat: “creure en Crist, seguir-lo, acollir-lo al cor, no vol dir admirar-lo, significa assumir cada dia els valors i l’estil de vida de Crist “. Així mateix , ha assenyalat que tot i que això no sigui fàcil, és possible “si obrim el cor a l’acció de la gràcia”.
Fotos: web Comunidad de Sant’Egidio