Visita pastoral a la parròquia de St. Serni de Meranges (Cerdanya)

Visita pastoral a la parròquia de St. Serni de Meranges (Cerdanya)Diumenge dia 18 d’agost l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives realitzà la Visita pastoral a la Parròquia de St. Serni de Meranges a la Cerdanya. A la seva arribada fou rebut per l’Il·lm. Sr. Alcalde de Meranges, Sr. Esteve Avellanet que li donà la benvinguda i li mostrà la seva satisfacció en nom de tot el poble de Meranges per la seva presència.

La celebració eucarística inicià amb la benvinguda que donà a l’Arquebisbe el Sr. Rector de Meranges, Mn. Josep Font, que mostrà la satisfacció de tot el poble per la Visita Pastoral del Pastor de la comunitat d’Urgell.

A la seva homilia Mons. Vives subratllà com n’és d’important la fe en Jesucrist i com la presència a Meranges del bisbe, successor dels Apòstols i representant de Jesucrist a la Diòcesi, volia ser un signe de l’amor i estimació del Senyor, que és present en els pobles més petits, en la seva comunitat cristiana. En aquest sentit animà els feligresos de Meranges a congregar-se sempre el diumenge, el Dia del Senyor, sigui amb la presència del sacerdot mentre aquesta pugi ser assegurada, sigui per trobar-se com a fidels laics a llegir la Paraula de Déu i resar junts com a comunitat cristiana, quan hi hagi un dia en què la presència del sacerdot no pugui ser assegurada.

Glossant les lectures proclamades en aquell diumenge Mons. Vives animà els feligresos a “calar foc a la terra” amb el foc de l’Amor de Déu que transforma els cors i els reconcilia i exhortà als veïns del poble a refer sempre els lligams d’amor i de bon veïnatge que es poguessin haver trencat. Recordà com l’amor a Crist i als germans ha de ser viscut de forma radical i que el cristià que és coherent amb les exigències de l’Evangeli experimentarà a vegades el rebuig i la incomprensió, però que ha de ser testimoni de fe, de perdó, d’amor incondicional, de justícia i de pau.

A l’Eucaristia es pregà pels cristians coptes perseguits a Egipte i pels qui són assassinats en la crema d’esglésies i la persecució cruenta per odi de la fe. En finalitzar la Missa l’Arquebisbe pogué departir t amb els habitants del poble que li manifestaren el seu agraïment per la seva presència.

Una visita al Museu de l’esclop, i a les instal·lacions de l’Ajuntament de Meranges i un dinar de germanor dels preveres de Cerdanya amb la presència dels Alcaldes de Meranges i de Puigcerdà clogué la Visita Pastoral.

Visita pastoral a la parròquia de St. Serni de Meranges (Cerdanya)

 

Compartir