Mons. Vives anima els mariapolites a escampar la llavor de la fraternitat

Una missa multitudinària a la Pista Polivalent de La Seu d’Urgell ha estat un dels actes centrals de la Mariàpolis 2.013, obert al públic general i al que han assistit més d’un miler de persones. L’Eucaristia ha estat presidida de Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i concelebrada per sacerdots de la diòcesi i focolars, participants a la trobada.

Mons. Vives ha fet referència a les lectures del dia, del llibre de l’Eclesiastès, exhortant a fer una reflexió sobre la mundanitat que vivim, apuntant que la figura de Qohèlet seria avui com un indignat, que reclama més consciència a la societat i més solidaritat. Ha animat també els assistents a seguir el lideratge del Sant Pare, i la seva proposta d’una Església activa, dialogant i evangelitzadora i sense tancar-se dins dels moviment propis, encoratjant-los: “Evangelizad con el ejemplo y después con las palabras, como hacia Sant Francisco de Asís”.

També ha recordat les propostes de Chiara Lubich sobre l’economia de comunió. “Que hoy en estos dias nos comprometamos de nuevo, porque esta debe ser la Iglesia del dialogo, del compromiso”. “Comprometamos nuestra vida, que el movimento focolar sea tambien un ruedo, un hogar, que difunda el amor y la fraternidad”, ha acabat assenyalant Mons. Vives als mariapolites.

A la missa de diumenge dia 4 al vespre han assistit el Director General d’Afers Religiosos, Il.ltre Sr. Enric Vendrell i l’Alcalde de la Seu d’Urgell, Il.lm. Sr. Albert Batalla, que també ha seguit el taller “Crisis Cataluña-Espanya: una oportunidad”. En acabar l’Eucaristia, ha fet una salutació i ha donat la benvinguda als mariapolites, en la que els ha animat a conèixer en profunditat la ciutat i les seves activitats culturals.

Demà dilluns, els 800 participants de tota Espanya a la Mariàpolis iniciaran la jornada amb una reflexió sobre el diàleg entre persones de diferents pobles i cultures, i a dos quarts de dotze es preveu la sortida a diverses excursions culturals, entre les que hi ha la visita a la Casa de la Vall del Principat d’Andorra, que començarà a les quatre de la tarda.

Escolteu l’homilia de Mons. Vives:

{play}http://www.bisbaturgell.org/images/stories/audionoticies/2013/mariapolis/je-vives.mp3{/play}

p1030524p1030520p1030516p1030526p1030523

Compartir