Programa del Papa Francesc a la JMJ de Rio de Janeiro 2013

Programa del Papa Francesc a la JMJ de Rio de Janeiro 2013L’Oficina de Premsa de la Santa Seu ha donat a conèixer el programa oficial del Papa Francesc per a aquesta Jornada Mundial de la Joventut, que detalla els set dies que el Papa romandrà amb els joves d’arreu del món a la ciutat carioca.

El Papa sortirà de l’aeroport romà de Ciampino a les 8.45 h del dilluns 22 de juliol i arribarà a Rio de Janeiro a les 16 h (hora local). La cerimònia de benvinguda tindrà lloc als jardins del Palau Guanabara de Rio de Janeiro, on serà rebut per la presidenta del país, Dilma Roussef.

Fins dimecres 24 de juliol, el Sant Pare s’hostatjarà a la Residència Sumaré de Rio de Janeiro. Aquest mateix dia, al matí, es traslladarà en helicòpter al santuari de la Mare de Déu de la Concepció d’Aparecida, on celebrarà la Santa Missa. Dinarà amb els bisbes i els seminaristes de la província, al Seminari del Bon Jesús d’Aparecida. A la tarda, tornarà a Rio de Janeiro per a visitar l’hospital de Sant Francesc d’Assís de la Providència, especialitzat en la recuperació de joves drogodependents.

Dijous 25, el Papa rebrà les claus de la ciutat de Rio de Janeiro i beneirà les banderes olímpiques. Aquest mateix matí visitarà la barraca de Varginha (Manguinhos). A la tarda, a les 18 h, al passeig marítim de Copacabana tindrà lloc la festa de benvinguda dels joves al Sant Pare.

Divendres 26, a les 10 h, el Papa confessarà diversos joves al parc de la Quinta de Boa Vista. A les 11.30, rebrà alguns joves reclusos al palau arquebisbal de Sant Joaquim, des del balcó del qual resarà l’Àngelus, al migdia. A les 12.15 h saludarà el Comitè organitzador de la JMJ i els seus benefactors i a les 13 h dinarà amb un grup de joves. A les 18 h tindrà lloc el Via Crucis, al passeig marítim de Copacabana.

Dissabte 27 de juliol, celebrarà l’Eucaristia amb els bisbes, sacerdots, religiosos i seminaristes, a la catedral de Sant Sebastià de Rio de Janeiro. Seguidament, el Papa es trobarà amb alguns dirigents polítics del país, al Teatre Municipal. Finalitzada la trobada, dinarà amb els cardenals brasilers, la presidència de la Conferència Nacional dels Bisbes del Brasil, els bisbes de la regió i el seguici papal, al refectori del Centre d’Estudis de Sumaré. A les 19.30 h, tindrà lloc la vigília d’oració amb els joves, al Campus Fidei de Guaratiba.

Diumenge 28, a les 9 h, el Papa celebrarà la Missa de clausura de la XXVIII Jornada Mundial de la Joventut, al Campus Fidei de Guaratiba. Aquesta tarda es reunirà amb el Comitè de coordinació del CELAM (Consell Episcopal Llatinoamericà), al Centre d’Estudis de Sumaré. El Sant Pare s’acomiadarà de Sumaré, poc abans de les 17 h, per a trobar-se amb els voluntaris de la JMJ i a les 18.30 h tindrà lloc la cerimònia de comiat del pontífex a l’aeroport Galeao/Antonio Carlos Jobim. El Papa sortirà de Rio de Janeiro a les 19 h i el seu avió aterrarà a Roma, dilluns 29 de juliol, a les 11.30 h.

Podeu consultar tota la informació de la Jornada al web www.rio2013.com/es

Compartir