Campament escolta a Bastanist

Campament escolta a BastanistUns dels torns més matiners de campaments i colònies al nostre bisbat d’Urgell és el que està a punt d’acabar a Bastanist, sota la serralada del Cadí. Uns 80 escoltes, caps i cuineres han viscut uns dies plens de jocs, natura, companyonia i valors. Vinguts des de l’Agrupament Escolta Ivarsenc d’Ivars d’Urgell han treballat tot allò que configura el món escolta: natura, país, fe i compromís, tal com els recorda la Promesa Escolta, present en lletres ben grans al menjador de la casa que els acull aquests dies.

No cal dir que els nois i noies s’ho estan passant d’allò més bé, fent amics de diferents edats, deixant-se acompanyar per un grup de joves caps, tots ells treballant desinteressadament en aquesta i altres activitats del cau ivarsenc, i que apunten a una joventut que també opta pels altres, des del voluntariat i l’acció transformadora de la nostra societat.

En aquests dies s’inicien campaments i colònies en diferents llocs del nostre Bisbat i d’altres llocs de la geografia catalana. Fins i tot els mateixos Escoltes de la branca dels pioners i caravel·les ivarsencs (16-18 anys) aniran a finals de juliol i primers d’agost a un camp internacional escolta a Brussel·les, organitzat pel Moviment Escolta Internacional.

En redactar aquesta nota s’acaba de presentar la nova encíclica del Papa Francesc Lumen Fidei, i voldria recollir-ne un petit fragment que ens torna a recordar la necessitat d’aquesta educació en el respecte a la natura que hem de tenir, i que forma part del projecte educatiu i formatiu de l’escoltisme. En el seu número 55 diu: “La fe, a més, revelant-nos l’amor de Déu, ens fa respectar més la natura, ja que ens fa reconèixer en ella una gramàtica escrita per Ell i un estatge que ens ha confiat per conrear-la i salvaguardar-la, ens convida a buscar models de desenvolupament que no es basin només en la utilitat i el profit, sinó que consideren la creació com un do del qual tots en som deutors“.

Campament escolta a BastanistCampament escolta a BastanistCampament escolta a Bastanist

Compartir