Solidaritat amb els afectats per la pedregada a Ivars d’Urgell i comarques veïnes

Observant els danys de la pedregada del 18 de juny de 2013 al panís ( Ivars d'Urgell)L’Arquebisbe d’Urgell va visitar el diumenge dia 23 de juny algunes plantacions de fruita dolça i cereals a les comarques del Sud del Bisbat d’Urgell molt afectades per la forta pedregada del dimarts anterior. Acompanyat pel Rector d’Ivars, Mn. Josep Uriel Álvarez i pel Sr. Xavier Coll Gilabert i la seva esposa, va poder tenir una visió aproximada dels danys d’aquesta maltempsada que ha afectat unes 46.000 Ha. de plantacions en terres lleidatanes.

L’Arquebisbe tant a Ivars d’Urgell, com a Boldú i La Fuliola que va visitar el dia 23, com també a Linyola el dia 24, va manifestar la seva solidaritat amb tots els afectats i la necessitat que, un cop avaluats els danys, rebin ajudes apropiades. I pregà per les nostres comarques agrícoles, perquè sentin la comunió de la Diòcesi envers les seves angoixes, com també ho ha estat fent amb els afectats per les inundacions a La Vall d’Aran i el Pallars Sobirà.

L’Arquebisbe rebé explicacions ben fonamentades dels danys a través del Sr. Xavier Coll i Gilabert, d’Ivars d’Urgell, que actualment és membre actiu dins el Consell per als Assumptes Econòmics del Bisbat d’Urgell.
Xavier Coll és llicenciat en enginyeria agrònoma, va ser president de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i de la Junta de Govern dels Canals d’Urgell. Fou escollit diputat per la província de Lleida a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1999. Ha estat director general de Producció Agrària i Innovació Rural de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya fins 2004.

Compartir