Festa de la M. de Déu de Ribera a La Pobla de Segur

Festa de la M. de Déu de Ribera a La Pobla de SegurDimarts dia 18 de juny l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir la solemne Eucaristia de la Festa Patronal de la Parròquia de la Mare de Déu de Ribera a La Pobla de Segur.
A la seva arribada l’Arquebisbe fou rebut per l’Il•lm. Sr. Alcalde Sr. Lluís Bellera i per la Corporació Municipal, així com els sacerdots de l’arxiprestat. La missa fou concelebrada pel Sr. Rector de la Parròquia, Mn. Josep E. Arias, Mn. Francesc Lloret, el P. Joan Antoni Arasa S.F., i Mn. David Codina. Solemnitzà l’Eucaristia la Coral parroquial, dirigida per Mn. Agustí Romero, que cantà la Missa pontifical de Lorenzo Perosi.

El Sr. Arquebisbe inicià l’Eucaristia pregant especialment per tots els afectats pels aiguats que aquell matí s’estaven produint a la Vall d’Aran i al Pallars Sobirà, per on acabava de passar ell mateix tornant de la Festa de la Vall d’Aran, i encomanà totes les famílies i persones afectades per les inundacions.

A la seva homilia, tot glossant les lectures proclamades, animà als pobletans a encomanar-se i emmirallar-se en la Mare de Déu de Ribera, Patrona de La Pobla de Segur, tot imitant les seves virtuts d’humilitat, d’obediència i de confiança en la Paraula de Déu. L’Arquebisbe exhortà als fidels en l’Any de la Fe a viure i proclamar la pròpia fe amb fermesa i convicció, donant-te testimoni sense por enmig del món, com Josep féu en sentir el missatge de l’àngel “No tinguis por!”. I recordà el gran esdeveniment del Concili Vaticà II amb les seves profundes reformes que han de servir com a brúixola orientadora per l’Església en els nostres temps. Finalment, Mons. Vives, en l’escaiença de l’Any de la Fe, proposà la Verge Maria com a model de creient en Crist i animà a viure la fe a la llar i en família, com ho féu Maria, amb la gràcia de fer extraordinari el que és ordinari: el treball, l’estudi, la vida familiar…

Al final de la celebració es cantaren els goigs a llaor de la Mare de Déu i es venerà la imatge de la Mare de Déu de Ribera.

Festa de la M. de Déu de Ribera a La Pobla de SegurFesta de la M. de Déu de Ribera a La Pobla de Segur

Compartir