Presència de la imatge original de la Mare de Déu de les Avellanes al Monestir

Presència de la imatge original de la Mare de Déu de les Avellanes al MonestirDiumenge 26 de maig al Monestir de la Mare de Déu de Les Avellanes centenars de fidels s’aplegaren per tal de venerar la preciosa imatge gòtica de la Mare de Déu amb l’Infant Jesús, del segle XIV, que des del dia 18 de maig es trobava al Monestir.
L’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives s’hi féu present abans de la missa per pregar i venerar la bella imatge de la Mare de Déu i dirigí unes paraules als fidels tot agraint l’esforç que les Autoritats han fet perquè aquesta imatge estigués a Lleida, pogués ser venerada en el seu lloc de culte original durant uns dies, i per l’admirable treball de restauració que s’ha dut a terme. També agraí l’interès de la Comunitat de Germans Maristes i del germà Ramon Benseny que han treballat intensament perquè la Mare de Déu pogués retornar al seu emplaçament original.

L’Eucaristia solemne fou presidida pel M.I. Vicari General d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri, i concelebrada per Mn. Ermengol Donisa i per Mn. Jesús Tarragona del Museu de Lleida, i comptà amb la presència de diverses autoritats com el Delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el de Cultura, Josep Borrell; l’Alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; les alcaldesses d’Os de Balaguer i les Avellanes, Estefania Rufach i Maria Carme Garrofé i el Director del Museu de Lleida, Mn. Jesús Tarragona amb la directora, Montserrat Macià. Participaren un grup que hi arribà a peu, així com l’Orfeó de Balaguer.
L’escultura de la Mare de Déu de les Avellanes va ser adquirida per la Generalitat i el passat mes de desembre la va cedir en dipòsit al Museu de Lleida després d’una bella operació de restauració. Es tracta d’una obra gòtica del segle XIV original de Bartomeu de Robió.

Presència de la imatge original de la Mare de Déu de les Avellanes al MonestirPresència de la imatge original de la Mare de Déu de les Avellanes al MonestirPresència de la imatge original de la Mare de Déu de les Avellanes al MonestirPresència de la imatge original de la Mare de Déu de les Avellanes al MonestirPresència de la imatge original de la Mare de Déu de les Avellanes al Monestir

Compartir