Conferència de Mons. Vives a La Seu d’Urgell sobre “La fe i la Terra Santa”

Conferència de Mons. Vives a La Seu d’Urgell sobre “La fe i la Terra Santa”El dia 8 de maig al Casal Parroquial de La Seu d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va dictar la Conferència sobre La fe i Terra Santa davant d’un bon grup de fidels de la parròquia de St. Ot.
L’Arquebisbe va subratllar la dimensió històrica de la religió cristiana que es basa en paraules i fets i recordant la figura de Pau VI subratllà el lligam existent entre la història de la salvació i la “geografia de la salvació” entenent tots els condicionaments i llocs que la persona humana del Verb de Déu va assumir. Per això Terra Santa es converteix en un “cinquè Evangeli” per als cristians.

Mons. Vives analitzà la situació històrica i actual de les comunitats cristianes que conformen l’Església Mare de Jerusalem recordant especialment els cristians perseguits en aquests llocs sants (Síria, Iraq, Líban, Iran, Turquia, Egipte, Jordània i Xipre, a més d’Israel i Palestina). Encoratjà a la comunitat a valorar la valentia d’aquestes minories confessants que tenen la temptació d’emigrar per trobar millors condicions de vida i de futur però que malgrat tot decideixen restar en els llocs sants. Per això Mons. Vives animà a estimar les “pedres vives” que són els cristians de Terra Santa que fan presents el Cos de Crist als llocs on visqué el mateix Jesucrist.
Animà a aprofundir en la coneixença de la gran tradició oriental amb els diferents ritus i patriarcats i a estimar els cristians orientals amb la seva història pròpia i idiosincràsia. Subratllà la postura de la Santa Seu envers la regió fonamentada en l’acord que permeti l’existència de dos estats sobirans que convisquin en pau i bones relacions amb un estatut internacional per la ciutat santa de Jerusalem.
Finalment explicà la gran tasca que desenvolupa la Custòdia dels Franciscans a Terra Santa i recordà la crida que 4 Cardenals de ritu oriental presents en el Conclave van adreçar perquè no oblidem aquestes minories confessants. En concret, Mons. Vives, exhortà els fidels a ser generosos en la col•lecta pels Llocs Sants de Divendres Sant.

Conferència de Mons. Vives a La Seu d’Urgell sobre “La fe i la Terra Santa”

Compartir