Pregària ecumència a Guissona

img 5668El diumenge dia 10 de febrer va tenir lloc a la parròquia de Guissona una celebració ben emotiva. Es van reunir per pregar junts quatre comunitats cristianes de confessions diferents: la comunitat catòlica de ritu romà, la comunitat de cristians evangelistes, la comunitat de l’església ortodoxa de Romania i la comunitat greco-catòlica d’Ucraïna.

Al llarg dels segles la desunió ha portat que existissin diferents esglésies que tenen en comú la fe en Crist, la fe en Déu Trinitat i la fe en la salvació que Jesucrist ens porta a través de la seva mort i la seva resurrecció. Tot manifestat a través de formes diverses, amb trets diferents i confessions particulars que fan que l’Església de Crist aparegui davant del món dividida i esquarterada en comunitats desunides. I per més que el moviment i les iniciatives ecumèniques treballen per aconseguir la unitat, aquesta no acaba de trobar el lloc que Crist demana als seus seguidors. La unitat serà ujn do de Déu que hem de demanar humilment!

Avui, en un món cada vegada més globalitzat, en què la comunitat humana viu superant fronteres i la convivència multicultural és evident, apareix més factible la col•laboració i el camí cap a la unitat dels cristians.

Guissona, amb una realitat de diferents comunitats religioses i culturals pot servir d’exemple per a la convivència i col•laboració fraternes. I en què podem col•laborar els cristians? En el que tenim més en comú: la manifestació de la nostra fe, de la nostra esperança i de la caritat, mitjançant la pregària conjunta. I això és el que va acollir la parròquia de Santa Maria de Guissona el passat diumenge, una celebració de germans units per la fe en Jesús, per pregar junts, per seguir el Crist, per transformar el nostre món, units pel mateix Esperit Sant.

La celebració va començar amb la processó on un representant de cada confessió portava a les mans un símbol de la nostra fe comuna: el Ciri pasqual els catòlics, símbol de la llum de Crist; la Bíblia els evangelistes, símbol de la Paraula de Déu; la icona de la Mare de Déu els greco-catòlics d’Ucraïna, símbol de l’encarnació del Fill de Déu, i la icona de Crist els ortodoxos de Romania, símbol de la redempció.

I no va faltar la lectura de l’evangeli, el capítol 17 de sant Joan, amb la pregària de comiat de Jesús en l’últim sopar demanant la unitat i l’amor. I no van faltar les pregàries i els cants en diferents idiomes. I no va faltar el gest de pau. I no va faltar la participació de dues-centes persones unides per la fe que resaven plegades el parenostre en diverses llengües, com a la Pentecosta. I no va faltar l’Esperit Sant que vol que la seva Església sigui testimoni de veritat i de llibertat, de justícia i de pau, on tothom pugui trobar l’esperança que no mor.

Continuarem pregant plegats i units donarem testimoni de la nostra fe.

img 5663

Compartir