Aplec de Sant Josepmaria Escrivà a Andorra

img_5223

Dissabte 30 de juny, en la proximitat de la memòria litúrgica de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, que s’escau el 26 de juny, es van iniciar al Principat d’Andorra, amb un aplec festiu a La Borda del Gastó (Sant Julià de Lòria), les celebracions del 75è aniversari del pas del fundador de l’Opus Dei pel Principat d’Andorra, tot fugint de la persecució religiosa a Espanya durant la guerra civil. Els actes van ser organitzats per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

Al grup de 34 persones que durant cinc dies havien resseguit a peu el camí recorregut fins a Andorra per sant Josepmaria i els seus companys durant l’hivern del 1937, aquell dissabte al matí s’hi afegiren un centenar de pelegrins per a la celebració eucarística a l’aire lliure presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons. Joan-Enric Vives i concelebrada pel rector de Sant Julià Mn. Josep Chisvert, Mn. Cinto Busquet i tres capellans de la Prelatura de l’Opus Dei. Entre els presents, el M.I. Síndic Sr. Vicenç Mateu, els Cònsols de Sant Julià Hble. Sra. Montserrat Gil i Hble. Sr. Manel Torrentallé, el Ministre d’Economia i Territori M. I Sr. Jordi Alcobé, l’Ambaixador d’Espanya Excm. Sr. Albert Moreno i altres Autoritats.

Als deu anys de la canonització de Josepmaria Escrivà de Balaguer, l’Arquebisbe d’Urgell remarcà la universalitat de la figura de tot sant, més enllà de la seva específica família espiritual o dels seus seguidors, i en aquest sentit subratllà l’actualitat i la validesa del missatge i del carisma de sant Josepmaria d’un camí de santedat seriós i compromès enmig de la vida ordinària, obert a tots els estats de vida i vocacions, en l’acompliment fidel dels propis deures amb un profund esperit cristià. Mons. Vives presentà la marxa d’Espanya cap a Andorra de sant Josepmaria, enmig de perills i incerteses, com un camí de fe vers la llibertat i la fidelitat a la voluntat de Déu, amb l’ajuda de la Verge Maria que a Rialb li féu ofrena d’una rosa.Fotos: ©Alfred Llahí

img_5227img_5233img_5244

Compartir