El Copríncep Episcopal a la benedicció del bestiar a La Massana

010

Dijous 5 de juliol, Mons. Joan-Enric Vives ha visitat la parròquia de La Massana (Principat d’Andorra), en ocasió de la tradicional benedicció de les pastures i el bestiar a Setúria, a gairebé dos mil metres d’altitud. Al migdia, el Copríncep Episcopal ha arribat al Comú de La Massana, on ha estat acollit pel Cònsol Major Hble. Sr. David Baró i pel Cònsol Menor Hble. Sr. Raül Ferré, amb els quals ha dialogat cordialment una estona a les dependències del Comú sobre diversos temes d’actualitat de la Parròquia abans de traslladar-se amb ells a Setúria per a la benedicció del bestiar.
A la seva arribada a Setúria han acollit el Copríncep Episcopal i els Cònsols més d’un centenar de persones, entre les quals el Cap de Govern M. I. Sr. Antoni Martí, el Síndic General M. I. Sr. Vicenç Mateu, la Subsíndica M. I. Sra. Mònica Bonell, el Representant del Copríncep francès, alguns Ministres, molts Cònsols, l’Ambaixador d’Espanya i altres Autoritats.

Mons. Vives va remarcar el seu goig per aquesta festa tan tradicional, que posa en relleu les arrels del poble d’Andorra, en especial la importància del sector ramader en l’economia del país en el passat. Aquesta benedicció es fa des d’antic en ocasió de la pujada del bestiar a les pastures de muntanya, després d’haver passat la primavera als prats de dall i l’hivern estabulats a les corts. A les zones elevades de muntanya s’hi estaran un centenar de dies i tindran bones pastures durant els mesos més calorosos. Any rere any el Comú de la Massana organitza aquesta festa en què els ramaders són els protagonistes. Enguany hi ha uns 300 caps de bestiar, entre vacum i equí, una xifra que s’està aconseguint mantenir any rere any.

Després de la benedicció, l’Arquebisbe, acompanyat pel Rector Mn. Jordi Miquel, i tots els assistents s’han traslladat a les instal•lacions del camp de neu de Pal a La Caubella per a un dinar de germanor.
004007022025
Compartir