Inauguració del Festival de Música Antiga dels Pirineus a la Catedral d’Urgell, amb l’Arquebisbe d’Urgell i el President de la Generalitat M. Hble. Sr. Artur Mas

dsc_0034

L’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives va donar la benvinguda a la Catedral de Santa Maria d’Urgell al President de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Artur Mas, on van presidir el Concert inaugural de la segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, dijous dia 12 de juliol a la nit. La trobada va ser molt cordial i, en acabar el concert l’Arquebisbe va voler acompanyar al President i la seva esposa a l’hotel on s’allotjaven, i van mantenir una xerrada cordial i distesa amb l’Alcalde de La Seu i les altres Autoritats assistents.
Al concert i la trobada posterior van assistir diverses autoritats. A Mons. Vives l’acompanyaven el Vicari General Mn. Josep M. Mauri i el Rector de la Catedral i Degà dels Canonges, Mn. Xavier Parés, que van saludar les autoritats civils a la seva arribada.
Va ser present a l’acte el Ministre de Cultura d’Andorra, M. I. Sr. Albert Esteve, la Consellera de Cultura d’Euskadi, Excma. Sra. Blanca Urgell, el President de la Diputació de Lleida, Il·lm. Sr. Joan Reñé i els alcaldes de les poblacions on es duu a terme el Festival, impulsat per La Seu d’Urgell: Il·lm. Sr. Albert Batalla, alcalde de la capital de l’Alt Urgell; i també el de Berga, Il·lm. Sr. Juli Gendran i de Sort, Il·lm. Sr. Llàtzer Sibís; i d’altres nombroses autoritats polítiques i de l’àmbit social i cultural.
El Concert d’obertura del Festival va anar a càrrec de Ensemble Diatessaron i el Taller de Dansa històrica Erregelak, representants del País Basc al Festival, que van omplir de gom a gom el Claustre de la Catedral.

dsc_0024

dsc_0030dsc_0044dsc_0021dsc_0037f3zqh

Compartir