Visita a les Missioneres de la Immaculada Concepció d’Agramunt

Emblema

El dia 12 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell va realitzar una visita a la Comunitat d’Agramunt de les Religioses Missioneres de la Immaculada Concepció (Concepcionistes), que en aquest curs ha vist com rebia dues religioses noves, de les sis que conformen la comunitat.
Va poder saludar a l’arribada el President de l’AMPA així com algunes professores que realitzen servei d’acollida als infants del Parvulari i el Casal d’estiu, i després, acompanyat per l’arxiprest Mn. Llorenç Utgés i el vicari Mn. Joan Pau Esteban, va celebrar l’Eucaristia amb les Religioses i va compartir amb elles el dinar i la conversa sobre els seus orígens i les missions que han prestat al llarg de la seva vida consagrada, aixi com l’actual missió pastoral i educativa en l’Escola d’Agramunt, amb uns tres-cents alumnes des de 1er. de Parvulari fins a 6è. de Primària.

L’Arquebisbe els demanà que visquessin a fons la seva vida consagrada, que és un gran signe del Senyor enmig dels nostres pobles i ciutats, i que ha de cooperar intensament a la nova evangelització. I pregaren junts pel proper Capítol general electiu de la Congregació que es durà a terme a Pozuelo de Alarcón (Madrid) a partir del dia 14 de juliol.

La Congregació de les Missioneres de la Immaculada Concepció fou fundada per la Gna. Alfonsa Cavín i el Bisbe de Barcelona Josep Domènec Costa i Borràs el 1959 a Mataró. Les Germanes Concepcionistes ajuden al desenvolupament espiritual i material de tothom, però especialment de les dones i els necessitats. Fan educació de la dona i assistència en sentit ampli: escoles, internats, atenció a orfes, hospitals, llars d’avis, tallers d’acollida i promoció de la dona, etc. Compta amb 430 germanes en 61 cases, i són presents a Espanya, Itàlia, Guinea Equatorial, Argentina, Veneçuela, Colòmbia, Libèria, Ghana, Togo, Paraguai, Mèxic i Camerun.
Compartir