Participació massiva a les festes de Canòlich

can_lich_4

Milers de persones va participar el dissabte a l’aplec de la Verge de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria. Tot i coincidir amb un cap de setmana de pont, l’assistència va ser molt notable. Molts lauredians van optar per pujar a Missa al Santuari al matí i marxar a les destinacions de lleure a la tarda.
La diada va començar de bon matí, a quarts de vuit, amb la pujada popular a Canòlich i la missa a l’església de la parròquia a les 8:00 del matí; va acabar amb l’habitual benedicció i el repartiment d’uns 6.000 pans a càrrec dels consellers del Comú i la resta d’autoritats assistents. La cònsol major, Montserrat Gil, va remarcar la importància que la festa té pels lauredians.

Van asistir les autoritats comunals, la subsíndica, Mònica Bonell; els consellers generals, Ladislau Baró i Meritxell Verdú, i les ministres d’Educació i Joventut, i Salut i Benestar, Roser Suñé i Cristina Rodríguez, respectivament. Ladislau Baró va considerar que és ‘una festa entranyable que cal mantenir’ ja que té ‘un sentit simbòlic i un component religiós’ i també un aspecte comunitari.

A la missa de les 8 hores es va fer l’aviada de coets amb la col•laboració dels membres del Consell de Festes Lauredià, que van participar activament en la missa de les 10 h. A les 11 hores es va fer la ballada de sardanes amb la cobla Principal de Berga.

El rector de la parròquia, mossèn Pepe Chisvert va presidir la missa de les 12 hores, durant la qual es beneí el terme i l’Esbart Laurèdia ha interpretat el tradicional Ball de Canòlich.

L’acte més esperat i amb més èxit va ser com cada any, la benedicció i repartiment d’uns 6.000 pans que van anar donant a tots els assistents a la diada els cònsols i consellers de la parròquia i els membres del Govern i del Consell General que van participar en la diada.

can_lich_1can_lich_2can_lich_3can_lich_5

Compartir