Solemnitat del Corpus Christi a la Catedral de La Seu d’Urgell

dsc_0665 Diumenge 10 de juny, s’ha celebrat arreu del Bisbat d’Urgell la Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist. A la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, a les sis de tarda, l’Arquebisbe ha presidit una solemne Eucaristia, acompanyat de deu preveres de la ciutat, a la qual han assistit representants de l’Ajuntament de la ciutat i dels cossos de seguretat de l’Estat, i que ha comptat amb els cants del Cor dels Petits Cantors Lliures d’Andorra, dirigits per Catherine Metayer.

L’Arquebisbe d’Urgell ha subratllat la novetat del do que Jesús fa d’Ell mateix a través de l’Eucaristia, que segella de forma definitiva i plena l’Aliança de Déu amb tota la humanitat, i amb cadascun de nosaltres quan acollim en les nostres vides la redempció realitzada per Crist i actualitzada en tota celebració eucarística.

Al final de la Santa Missa, com ja és tradició, s’ha iniciat la processó que ha portat pels carrers del casc antic de la ciutat el Santíssim Sagrament, precedit pels nens i nenes que han fet enguany la primera comunió a la parròquia de Sant Ot, els Petits Cantors Lliures d’Andorra i els preveres. L’Arquebisbe portava sota pali la custòdia amb Jesús Sagramentat, i seguia la banda dels Armats de la ciutat i nombrosos fidels. Tot el recorregut tenia catifes de flors i fullatge perfumat, realitzades pels veïns i voluntaris de la ciutat.

A la plaça del mercat, després d’uns instants d’intensa adoració i del cant eucarístic del Pange Lingua, l’Arquebisbe ha explicat el valor de testimoniar pels carrers de la ciutat la presència real del Senyor en l’Eucaristia amb les processons del dia del Corpus Christi, que tan arrelades estan a les tradicions populars del nostre país. Després de la benedicció amb el santíssim sagrament de les persones congregades a la plaça i de tota la ciutat, la processó ha prosseguit de nou de retorn a la Catedral, on hi ha hagut un nou moment d’adoració eucarística i la benedicció final.

p6100065p6100067p6100077 p6100068

Compartir