Albert Pintat presenta al Fener el llibre “Creients i no creients”, recull de les conferències de la Càtedra de Pensament Cristià

img_5348_editado-1

“La misèria i la glòria dels polítics és aquesta: tenir l’objectiu de construir i de fer un món millor”. Així va iniciar la presentació del llibre “Creients i no creients. Junts cerquem un món millor” l’exCap de Govern d’Andorra, parlamentari i exambaixador M.I. Sr. Albert Pintat. El llibre és un recull de les ponències que Mons. Melchor Sánchez de Toca, el Dr. Francesc Torralba i el Sr. Antoni Puigverd van fer en el marc de la darrera celebració de la Càtedra de Pensament Cristià, que es va dur a terme el juliol de 2011 a Sant Julià de Lòria.

L’acte va ser presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, i comptà amb l’assistència del Dr. Francesc Torralba i l’Arxiprest de les Valls. Ells van anunciar ja la propera celebració d’una nova edició de la Càtedra, el proper 6 de juliol, sota el lema: “Afrontar la diversitat: do i tasca“. Van assistir també l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries, el Vicari General, Mn. Josep M. Mauri, el Síndic de les Valls d’Andorra, M.I. Vicenç Mateu, l’Ambaixador del Regne d’Espanya, Sr. Antonio Moreno i representants de diverses institucions andorranes. Es va registrar una gran assistència de públic.
Albert Pintat va fer una presentació del llibre des del punt de vista d’un polític amb anys d’experiència: “El diàleg entre creients i no creients és molt semblant al món polític: des del món de la política, els dogmatismes i les militàncies incondicionals dificulten el respecte mutu, pas necessari per al diàleg i l’intercanvi d’opinions. Tot per a poder coincidir en una intersecció comuna en la recerca d’un món millor i dels mitjans necessaris que han de ser mobilitzats. La política és un lloc privilegiat, un observatori de primera magnitud per a conèixer i reflexionar sobre la natura humana”.

Va valorar la creació d’un Atri dels Gentils en el qual les primeres pedres serien “la família i l’escola, on s’aprenen per òsmosi o per capil·laritat els valors essencials per a la vida personal i en societat. L’aprenentatge es pot resumir en una frase: respecte i estimació al pròxim, als seus drets, a les seves llibertats i a la seva dignitat”. Va valorar la capacitat del llibre presentat de ser útil en els “turbulents temps que ens ha tocat viure”, assenyalant que ens fa veure “que existeixen sòlids motius per a l’esperança i per a treballar per un món millor”. “Perquè -va acabar- junts, creients i no creients, en aquest Atri dels Gentils, treballarem amb renovat entusiasme, per edificar un món millor. Fem-ho pas a pas, a poc a poc, però íntimament convençuts que aquesta és una bona via.”.

img_5350p1030282p1030283p1030284p1030287p1030288p1030292

Compartir