El Rèquiem de Gabriel Fauré a la Catedral d’Urgell

20120505_221531

La Madrid Sinfonietta Orquestra, el Cor dels Petits Cantors Lliures d’Andorra, el Cor de Cambra i el Cor de Nenes Valls d’Andorra van protagonitzar dissabte 5 de maig a la nit, un concert multitudinari a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, en què van interpretar el Rèquiem de Gabriel Fauré, sota la direcció de Manuel Tevar i Enric Ferrer. Van participar també en el concert el baríton andorrà Marc Canturri, que va començar la seva carrera musical al Cor Nacional dels Petits Cantors d’Andorra, i el pianista Jordi Barceló, director de l’Andorra Big Band i que dirigeix l’Escola de Música Valls del Nord dels comuns de La Massana i d’Ordino.

Al concert, hi va estar present l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, i hi van assistir també l’Alcalde de La Seu i destacades personalitats d’Andorra i de la comarca de l’Alt Urgell. La vetllada començà amb una obra del compositor anglès Richard Addinsell, interpretada al piano per Jordi Barceló: el Concert de Varsòvia, concebut per a una pel·licula cinematogràfica, que utilitza un llenguatge tardoromàntic.

També es van intepretar diverses escenes de l’Enface du Christ d’Hector Berlioz, de caràcter teatral, concebuda per a set solistes vocals, cor d’adults i gran orquestra.
Finalment es va poder escoltrar el Rèquiem en re menor, Op. 48 de Gabriel Fauré, nascut a Pamiers, una obra que consta de set parts i que va estrenar ell mateix amb gran èxit a París. Molt innovadora, Fauré va cambiar l’ordre litúrgic i va introduir al final un “In Paradisum“, eliminant la tradicional “Dies Irae“. Es tracta d’un Rèquiem amb una gran dolcesa, la de les bleus blanques per a les quals fou concebuda la darrera part de l’obra. Va ser justament In Paradisum el bis que van acabar oferint els intèrprets davant d’un públic molt entusiasmat.
Fotos: Ramon Oto
dsc_0207dsc_0209dsc_0228dsc_0235dsc_0242dsc_0248dsc_0249_dsc0221_dsc0222_dsc0224_dsc0226_dsc0232_dsc0244
Compartir