Mans Unides rep el premi “FAO Espanya 2012”

entrega_de_premi_a_la_myriam_garcia

El dia 9 de maig Mans Unides va rebre de la mà de S.M. la Reina Sofia un dels Premis FAO Espanya que reconeix la tasca de diferents persones, institucions, mitjans de comunicació i projectes sobre el terreny en la lluita contra la fam. A l’acte hi van assistir Isidre Fainé, president de “La Caixa” i José Graziano da Silva, director general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Constituïts per la FAO i l’Obra Social “la Caixa”, els premis reconeixen la tasca de persones, empreses, mitjans de comunicació, projectes i institucions en la sensibilització sobre el drama de la fam i en la lluita per eradicar-la.
Els guardonats dels Premis FAO Espanya 2012 en les seves nou categories són Mans Unides, l’economista Gonzalo Fanjul, la Corporació Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), l’Associació Espanya-FAO, el periodista Ignacio Ramonet, la Lliga de Futbol Professional, el projecte Iniciativa Amèrica Llatina Carib Sense Fam, l’humorista gràfic ‘Forges’ i l’enginyer agrònom José Esquinas.

Els premiats van rebre un guardó, que és obra de l’artista valencià Joan Esquerdo.

El “Premi FAO 2012 a la tasca d’una ONG” ha estat per a Mans Unides, com a reconeixement a la nostra tasca durant els seus 52 anys d’activitat, així com per la nostra vinculació a la crida de la FAO per a realitzar una Campanya contra la Fam al món des del mateix moment de la seva creació. El Jurat ha valorat l’esforç que Mans Unides realitza en la lluita contra la fam, fet que reflecteix així en la seva acta: “Mans Unides ha demostrat de manera exemplar que, a través del voluntariat i la solidaritat, es pot construir aquest altre món possible ‘amb el qual tots somiem'”.

El reconeixement valora també que, per a assolir els seus fins de lluita contra la fam i les causes que la provoquen, Mans Unides promou dues activitats complementàries: la sensibilització de la població espanyola per tal de donar a conèixer i denunciar l’existència de la fam, les seves causes i els seus possibles remeis, i el suport i finançament de projectes a Àfrica, Amèrica, Àsia i Oceania per col•laborar amb el desenvolupament dels pobles del Sud del planeta.

premisfao

Compartir