Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona de Catalunya

montserratLa festa de la Patrona principal de les Diòcesis amb seu a Catalunya i del Principat de Catalunya, la Mare de Déu de Montserrat, ha estat celebrada amb gran goig pasqual a totes les Parròquies de la Diòcesi d’Urgell.

El dia 26 a la nit, l’Arquebisbe d’Urgell ja va poder assistir a la Vetlla de Santa Maria, a la Basílica de Montserrat, que va presidir l’Arquebisbe metropolità de Tarragona Mons. Jaume Pujol i a la qual hi assistiren molts joves, com ja és tradició. Moment intens d’oració per la nova evangelització a Catalunya.

I el dia 27 d’abril al vespre, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, l’arquebisbe Joan-Enric ha celebrat l’Eucaristia de la solemnitat amb els Canonges i el poble fidel. L’Arquebisbe ha remarcat dos aspectes de l’Evangeli de la festa: la caritat joiosa i valenta de Maria, en visitar la seva cosina Elisabet, caritat que tot ho venç. I la resposta de fe confiada i fidel que sempre va donar la Verge Maria, “feliç tu que has cregut!”, i que ens esperona a preparar l’Any de la fe amb interès i obertura d’esperit, perquè es puguin donar les conversions necessàries a una major fe en tots nosaltres. Multitud de pelegrins de tot el món pugen en aquesta diada a Montserrat i els creients d’Urgell l’esguardem també, ni que sigui des de lluny, perquè volem imitar l’amor sacrificat dels pelegrins i dels devots, perquè la Mare del cel continuï donant-nos “abric dins el seu mantell blau” i que “ens guiï cap al cel!”.

Compartir