Confirmacions a El Poal (Pla d’Urgell)

011

Diumenge 29 d’abril, Mons. Joan-Enric Vives ha visitat el municipi d’El Poal (Pla d’Urgell), on ha estat acollit a la seva arribada per l’Alcalde, Il•lm. Sr. Rafel Panadés, el Rector de la Parròquia, Mn. Josep M. Aresté, i nombrosos fidels que s’han aplegat a l’església parroquial de Sant Joan Baptista per participar en l’Eucaristia per ell presidida, durant la qual nou joves d’El Poal, Bellvís i Els Arcs han rebut el sagrament de la Confirmació.

L’Arquebisbe d’Urgell, comentant l’evangeli del Bon Pastor proclamat aquest diumenge (Jn 10, 11-18), ha convidat tots els assistents a viure la visita pastoral del Bisbe com un signe tangible de la presència del Crist Ressuscitat enmig del seu poble, veritable Pastor de la seva Església, que acompanya i dóna vida. De manera especial, adreçant-se als confirmands i als altres joves presents, Mons. Vives ha posat en relleu que els cristians sabem vers on hem d’avançar perquè seguim el Crist, que és qui ens indica el camí, ens mostra la veritat i ens dóna la vida. Fent ressò de les paraules de sant Joan de la segona lectura “Déu ens reconeix com a fills seus, i ho som!” (1Jn 3,1-12), l’Arquebisbe els ha esperonat a viure la joia de ser fills de Déu sempre, i actuar d’acord amb aquesta altíssima dignitat que Déu ens concedeix a través del sagrament del Baptisme i que amb el sagrament de la Confirmació és segellada de forma més plena pel do de l’Esperit Sant.

Després de la celebració eucarística i de saludar personalment molts fidels, Mons. Vives ha compartit amb el Consell Pastoral un dinar de germanor, durant el qual ha estat posat al corrent de la vida de la parròquia i en general de la situació actual del poble, especialment sobre les accions de protesta que s’han fet els darrers mesos per part dels veïns i de l’Ajuntament per la prevista construcció d’una planta de biomassa als afores del municipi que es tem que pugui ser font de contaminació i danyar considerablement l’equilibri ecològic de la zona.
002005006009010120429_consell_pastoral_el_poal
Compartir