Aplec de Sant Pere a la Col·legiata de Ponts

hm5d3148

Una vegada més Ponts s’ha vestit de festa per celebrar l’Aplec de Sant Pere, una data -l’1 de maig- que en el calendari regala una gran diada a la nombrosa família pontsicana. Així, a la vigília, un bon grup d’adolescents i joves s’apleguen al voltant del Castell per passar-hi al nit i viure la seva festa. El mateix dia a primera hora del matí un grup de 300 pontsicans i pontsicanes de totes les edats ha fet la caminada que els ha portat fins dalt a Sant Pere; allí els esperava un bon esmorzar per refer les forces, i tot seguit abans de la missa anar a preparar els llocs per fer el dinar de famílies i colles.

A les 11,30 el repic de la campana Maria recordava a tothom l’inici de la missa, que ha estat acompanyada pels cants de Ondara Gospel de Cervera i Tàrrega, que ha fet la delícia dels assistents que han omplert tota la nau de la Col·legiata, acompanyant la missa amb els seus cants espirituals i també amb un petit concert que han ofert en acabar la celebració religiosa i que els fidels han agraït i aplaudit. A l’eucaristia s’hi han fet presents l’Alcadessa de Ponts Maria Antònia Pubill, la Regidora de Cultura i Relacions amb les Entitats Marta Daroca i el President dels Amics de Sant Pere de Ponts Sr. Manuel Gabriel. Ha presidit la solemne eucaristia el Rector de Ponts i ha concelebrat Mn. Bonifaci Fortuny. El mossèn a l’homilia ha recordat el sentit de ser poble, i com la Doctrina Social de l’Església demana un treball digne per a tota persona; també ha pregat, en el primer de maig Dia del Treball i festa de Sant Josep Obrer, per la gent a l’atur i perquè tothom tingui i trobi feina. Hi ha hagut un record per tots aquells que ens han deixat en el darrer any.

Al migdia la gent ha compartit un bon àpat, amb paelles, cargols, carn a la brasa, i altres viandes. La tarda està dedicada als més menuts que han assistit a un espectacle de màgia, que aquesta vegada l’han dut a terme unes magues ben eixerides; els nens s’ho han passat d’allò més bé. Els Amics han fet el tradicional sorteig per recaptar diners per a les activitats de l’entitat i per a la festa. Val a dir que han venut tots els números i han agraït la col·laboració de tots els assistents.

Un any més l’Aplec de Sant Pere ha estat un èxit de participació, de fe, de caliu i de festa. Els pontsicans i pontsicanes poden estar ben contents de les seves festes i tradicions.

hm5d3033hm5d3124hm5d3161hm5d3174hm5d3234hm5d3293

Compartir