Festa del Cos de Bombers d’Andorra

p3080048

Mons. Joan-Enric Vives ha presidit enguany la festa patronal dels Bombers d’Andorra el dia 8 de març, en la diada de Sant Joan de Déu, a la qual també hi han estat presents el Cap de Govern d’Andorra, el Ministre de Justícia i Interior, el Síndic i la Subsíndica, i diverses autoritats i representants dels cossos de seguretat d’Andorra, Catalunya i França.

Mons. Vives, que ha presidit la missa a l’església de Sta. Coloma, concelebrada per l’Arxiprest de les Valls, Mn. Ramon Sàrries, ha glossat la paràbola del bon samarità i també la vida de Sant Joan de Déu, tot demanat la gràcia de la capacitat generosa de donar i la “bogeria” de la caritat del creient, de l’estimar arriscant, d’aguantar, pels presents i especialment pel cos de Bombers, que avui celebraven el seu patró. La paràbola del bon samarità forma part de la idiosincràsia dels Bombers, ha recordat i ha assenyalat que són molt estimats pels andorrans. A les autoritats presents ha demanat que “ens estiguem del que calgui, però no d’ajudar. No val ja l’estigmatització de la pobresa: tothom pot caure en una situació precària. Una societat que vulgui ser excel•lent, ho serà en la mesura que tracti bé les persones més fràgils, més necessitades”.

En l’acte institucional, on també ha estat present, s’han lliurat distincions a quatre bombers que feien 25 anys de servei en el cos, i a sis que s’han jubilat: Agustí Insa, Isidre Pedescoll, Josep Simó, Ricard Palau, Carlos Sánchez i Francesc Carrasco.
p3080052p3080054p3080058_mg_1323_mg_1330

 

Compartir