Les Missioneres Filles del Cor de Maria celebren el centenari de la seva presència a Tremp

dsc_8650

El dia 3 de gener de l’any 1912 arribaven a Tremp un grup de Religioses Missioneres Filles del Cor de Maria, fundades per la venerable Mare Maria Güell, per fer-se càrrec del Sant Hospital. El dia 3 de gener la Comunitat i la Fundació Fiella – Sant Hospital de Tremp ho van recordar i celebrar, iniciant a un any jubilar d’acció de gràcies.

A les cinc de la tarda, recordant aquella arribada en tartana del 1912, les Religioses, els Membres del Patronat de la Fundació Jaume Fiella, el clergat de Tremp i de l’arxiprestat i les Autoritats civils, encapçalades per l’Alcalde Sr. Joan Orrit, amb nombrosos ciutadants van assistir a la Capella al cant solemne del Te Deum, tal com van fer les religioses fundadores aquell fred 3 de gener de 1912. Tot seguit, a la sala d’actes, va tenir lloc un breu i emotiu acte commemoratiu.

En primer lloc, l’artista trempolí Conrad Muntada va fer donació del quadre a l’oli que ha pintat per a commemorar aquella arribada ara fa cent anys, i va explicar breument la seva obra. Tot seguit, la Germana Dolors Ribera, vinguda de Cervera com a delegada de la Superiora General de la Congregació, va oferir un parlament glossant aquella presència centenària. Finalment, el President del Patronat de la Fundació, el Canonge Dr. Joan Antoni Mateo, ha agraït en nom de la Institució el servei benemèrit i amatent de les Germanes. En acabar tots van compartir un berenar. El Sr. Arquebisbe d’Urgell, a través de l’arxiprest i president del Patronat, va fer arribar a les germanes unes paraules de felicitació i adhesió en aquest acte que marca l’inici del present any jubilar.
dsc_8611dsc_8621dsc_8630
Compartir