Declaracions de Mons. Vives a RADIO VATICANA sobre la Terra Santa

joan-enric-vives-3

Després d’una trobada d’una Delegació de Bisbes Europeus i Americans dilluns 9 de gener al Ministeri d’Afers Exteriors Israelià amb el Viceministre Danny Ayalon sobre algunes de les qüestions principals que fan referència a l’Església local, Mons. Joan-Enric Vives va fer les següents declaracions a la Ràdio Vaticana:

Quin és el missatge de l’Església catòlica envers l’Estat d’Israel?

Hem volgut dir a les autoritats israelianes que l’Església catòlica no té un una actitud contrària a l’Estat d’Israel, sinó que desitja només ajudar les persones perquè aquest és el nostre deure. No es tracta d’un deure polític, sinó d’un deure de solidaritat, de vetlla, de comunió.

Quins temes heu tractat?

El temes més difícils per a les comunitats de l’Església catòlica a Terra Santa, com per exemple l’assignació de visats per als capellans, els seminaristes i els religiosos. Altres problemes sorgeixen dels impostos: les autoritats israelianes afirmen que es tracten de deures històrics, mentre que l’Església manté que això no estava previst. Hi ha doncs, actualment, un conflicte en aquest camp. Una altra qüestió fa referència a l’ús del Cenacle: l’Església catòlica defensa fermament el que creiem que són drets nostres. El Ministre va expressar el seu desig que aquestes diverses problemàtiques puguin ser resoltes al llarg d’aquest llarg.

Ahir el vostre grup va visitar la comunitat catòlica de Gaza, a la qual heu dit: “No esteu sols” …

La comunitat de Gaza s’ha alegrat molt de la nostra visita. Hem pogut també visitar les escoles catòliques: a més d’altres escoles, a Gaza hi ha tres escoles catòliques, una escola ortodoxa i una evangèlica. Ha estat un moment de joia i d’una gran comunió, una visita “pastoral” en el sentit fort de la paraula, tal com havíem desitjat que fos.
Compartir