Els missioners combonians, protagonistes de la Setmana Missionera a Andorra

p1200011

La Setmana Missionera a Andorra s’ha celebrat enguany a les escoles de la Sagrada Familia, Sant Ermengol i l’Escola Espanyola d’Andorra la Vella, Escaldes i Sant Julià, i entre els post-confirmats d’aquestes parròquies. Dos missioners combonians, la Gna. Pilar Gilaberte i el P. Antoni Calvera, han fet arribar als nois i noies la vocació missionera, perquè és important estar al costat de les persones d’altres cultures i continents que són més pobres, per tal d’anunciar-los l’Evangeli.

El P. Calvera, de València i amb una llarga experiència d’exercici missioner a l’Àfrica (Sud-àfrica i Etiòpia) i la Gna. Pilar Gelaberte, de Saragossa, i membre del servei d’Animació Missionera, de la qual forma part la Congregació dels Missioners Combonians (fundada per Sant Daniel Comboni) van estar aportant diverses xerrades amb infants i joves de diferents edats, explicant la seva experiència personal, i proposant-los de fer accions personals i col.lectives en favor d’un món més just i fratern. Els dos missioners formen part del Servicio Conjunto de Animación Missionera, SCAM, on hi ha d’altres instituts específicament missioners. Des d’aquesta plataforma desenvolupen el seu testimoni missioner, compartint i donant a conèixer la seva dedicació missionera i la seva  experiència, mostrant la gran riquesa de la diversitat i el respecte per allò diferent, i sobretot, “del molt que s’aprèn al costat dels més pobres”, en paraules de la Gna. Gilaberte.

Van compartir amb els mitjans de comunicació andorrans la seva experiència personal i van fer un balanç de les jornades el divendres dia 20 de gener, juntament amb el Delegat diocesà de Missions i Rector d’Escaldes-Engorgany, Mn. Jaume Soy, i amb l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries. L’Arxiprest va fer-ne una lectura molt positiva de la gran sensibilitat amb què els infants comprenen el fet missioner vers els pobres d’altres indrets del món allunyats de la nostra diòcesi, i també de les informacions que els transmeten els missioners que els han visitats.

p1200014p1200018p1200020

Compartir