Se celebra una missa a Andorra en honor a Sant Francesc de Sales, presidida pel Vicari General

dscn0729

El Vicari general Mn. Josep M. Mauri va presidir el dia 24 de gener la missa en honor a Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, que es va celebrar a l’església de Santa Maria del Fener, a Andorra la Vella. Va estar acompanyat per l’Arxiprest de les Valls, Mn. Ramon Sàrries i per Mn. Josep M. Solé.
Diversos periodistes -entre els quals hi havia bona part dels membres de la junta gestora de l’APCA, l’Associació de Periodistes que s’està formant al Principat- van participar-hi activament.

Abans de començar la celebració eucarística la Delegada de Mitjans del Bisbat d’Urgell Cristina Orduña va saludar els assistents i el veterà periodista Gualbert Osorio va fer un manifest sobre la situació que viu el periodisme avui, centrant-se en Andorra. També, Marisol Fuentes, membre de la junta gestora de l’APCA va explicar la situació de la tramitació dels estatuts i va informar que al mes de febrer es farà una convocatòria d’Assemblea General.
A la missa, Mn. Josep M. Mauri va fer un perfil de Sant Francesc de Sales i va apuntar els trets de l’actitud del bisbe sant i de la seva acció que l’aproximen a l’actitud que ha d’animar els informadors d’avui: sobrietat, un fort sentit de la pau i de la utilització de la paraula com a vehicle per a transmetre les pròpies conviccions i ajudar el proïsme en el camí vers la veritat.
La celebració d’aquesta festivitat s’ha recuperat a Andorra després d’uns anys, i coincideix amb l’esforç de cohesió del col•lectiu d’informadors al Principat.
p1240076p1240082

 

Compartir