Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians a Urgell

p1250085

Del 18 al 25 de gener, també a les diverses parròquies i comunitats del Bisbat d’Urgell, s’ha pregat per la unitat de les Esglésies cristianes durant la Setmana de Pregària per la Unitat del Cristians que s’ha celebrat arreu del món, enguany amb el lema “Tots serem transformats per la Victòria de Nostre Senyor Jesucrist” (1Co 15, 51-58).

Com a cloenda d’aquesta setmana, dimecres 25 de gener, a l’església de la Missió de La Seu d’Urgell, s’han aplegat una seixantena de persones per una vetllada ecumènica de pregària, en la qual han participat alguns membres de la comunitat evangèlica de La Seu. El Rector de la Parròquia Mn. Xavier Parés ha guiat la vetllada, en la qual s’han intercalat lectures, pregàries i cants, fets alternativament per evangèlics i catòlics. El pastor evangèlic Benjamí Penalva ha comentat el text de sant Pau 1Co 15,51-58 sobre la transformació definitiva a la qual tots els cristians estem cridats en Crist Jesús; i reflexionant a partir del text proclamat de l’Evangeli (Jn 12,23-26), posteriorment Mn. Cinto Busquet ha parlat sobre la unitat com a do de Déu que es fa possible a través del seguiment sincer i radical del Senyor segons la lògica de la Creu.
D’altra banda, i en aquest marc de l’Octavari de Pregària per la unitat dels cristians, al Principat d’Andorra es va celebrar una Pregària Ecumènica divendres 20 de gener, amb participació de fidels de diverses confessions cristianes. L’acte fou presidit pel Rvd. Bill Maxwell de l’Església anglicana, el sr. Joan Amigó de la Comunitat Adventista i el P. Antoni Calvera, missioner combonià, per part de l’Església Catòlica. Les lectures i les pregàries han estat seguides d’intervencions del grup coral International Singers i de fragments musicals interpretats amb l’orgue de l’església arxiprestal de Sant Esteve d’Andorra la Vella.
p1250088
Compartir