Visita dels Postuladors de la Causa de beatificació dels joves màrtirs de la Federació de Joves Cristians de Catalunya

p1300001

El dia 30 de gener han visitat el Sr. Arquebisbe d’Urgell al Palau episcopal, el Sr. Pere Joan Sureda, vicepostulador, i la Sra. Lluïsa Argerich, notària, de la Causa oberta a l’Arquebisbat de Barcelona per la canonització d’un grup de màrtirs de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, pertanyents a les 10 Diòcesis amb seu a Catalunya, assassinats durant la persecució religiosa que es dugué a terme en els anys de la guerra civil espanyola.

Han informat l’Arquebisbe sobre l’estat actual de treball i redacció de la Causa del jove Josep M. Armengol Serra i 114 companys, laics i màrtirs, que inclou uns 112 nois joves, dos pares i una mare d’ells (115 màrtirs), que lliuraren la seva vida per causa de la fe catòlica i de ser fejocistes. Entre ells hi ha dos joves fills de la nostra Diòcesi, Pau Ylla, fill de Bellvís, i Sebastià Mas, de La Seu d’Urgell, i uns altres tres que aquí els fou arrabassada la vida per Crist, els joves Enric Cura Pellicer, de Manresa, Ramon Ràfols, de Llorenç del Penedès, i Joan Soler, de Sallent.

A més d’ells en altres causes diocesanes hi ha 45 sacerdots consiliaris fejocistes, màrtirs, que també estan en actual procés de canonització. Un signe de la santedat que Déu demanà en aquells anys difícils a la Federació de Joves Cristians de Catalunya.
El Sr. Arquebisbe ha animat els responsables d’aquesta Causa que inclou un nombre tan gran de laics compromesos en l’Acció Catòlica en camí de la beatificació, perquè la vagin duent endavant com fins ara, amb zel i amb fe, perquè ben aviat puguin concloure-la i la Seu Apostòlica pugui dictaminar si fou martiri la seva mort violenta, i els pugui oferir a la pietat i a l’exemplaritat de tots els fidels, especialment dels joves.
p1300002
Compartir