Els pessebres vivents popularitzen el naixement de Jesús al Bisbat

Pessebre vivent de Linyola

Diverses parròquies de la Diòcesi viuen aquests dies de Nadal una tradició fortament arrelada: la recreació de pessebres vivents, amb diverses escenes de la vida en temps del naixement de l’Infant Jesús, i amb la participació de voluntaris de totes les edats que donen vida als diferents quadres, amb tot un decorat per recordar el país de Jesús de fa 2.000 anys.

A Linyola, informa Mn. Jaume Mayoral, enguany és la 13ª edició del pessebre vivent. La primera representació va tenir lloc la tarda de San Esteve i es preveu noves interpretacions el 30 de desembre i l’1 de gener. També hi va haver un record per a la gent que pateix la crisi econòmica en els nostres dies. A l’església, a més, es duu a terme una exposició del concurs infantil de cartells per a l’esdeveniment.

També es duran a terme pessebres vivents a Organyà i Peramola el 29 i 30 de desembre a la tarda. A Organyà, acaba amb un berenar popular gratuït, amb xocolata i coca. Al Principat d’Andorra, a La Massana, el pessebre es farà el proper 27 de gener. A Canillo, a banda d’un pessebre monumental, s’està duent a terme un concurs de pessebres en tres categories, infants, joves i adults. Els espais escènics dels pessebres se situen habitualment a l’entorn de l’església parroquial i del cas antic de les poblacions que els representen.

En els dies previs al Nadal s’han fet també representacions i escenificacions del naixement de Jesús i pessebres vivents: a Prullans on es va representar el pessebre vivent del 5 al 9 de desembre; a Alàs (Al Urgell) i a Ivars d’Urgell, es van dur a terme sengles representacions del naixement de Jesús els dies 23 i 24 de desembre. A Guissona es va fer un pessebre vivent el 15 de desembre.

Pessebre vivent de LinyolaPessebre vivent de Linyola

Compartir