El Cant de la Sibil·la, a la Catedral de Santa Maria

sibila0

El Cant de la Sibil·la,va ser de nou interpretat la Nit de Nadal a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, a les 23:40, just abans de la Missa del Gall, que va ser presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives. Aquesta interpretació és un drama litúrgic en cant gregorià, de gran difusió a l’Edat Mitjana i declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2010.

La soprano Laura de Castellet va interpretar el paper de la Sibil·la, la profetessa que canta la fi del món, d’acord amb la partitura original que es conserva a l’Arxiu Capitular d’Urgell, inclosa a l’Ordinari de la Catedral d’Urgell de l’any 1536, reeditat el 1548. La soprano va estar acompanyada per un grup coral, en el qual hi ha diverses autoritats de la ciutat. inclòs l’Alcalde, Il.lm. Sr. Albert Batalla, i per l’organista Lluís Obiols.

El Cant de la Sibil·la es va tornar a interpretar a Urgell l’any passat per primer cop des de la seva desaparició durant el segle XVI. La recuperació d’aquesta tradició segueix la línia del que ja s’havia fet els darrers anys en d’altres poblacions del territori català.

sibila6pc240023pc240027sibila3 sibila5 sibila1

Compartir