Visita de Nadal al Centre Penitenciari de La Comella d’Andorra la Vella

pc200130

Mons. Joan-Enric Vives va presidir el 20 de desembre, una celebració eucarística preparatòria del Nadal per als interns del Centre Penitenciari de La Comella, a Andorra la Vella, concelebrada per l’Arxiprest de les Valls i Delegat diocesà de pastoral penitenciària, Mn. Ramon Sàrries, i pel Secretari General Mn. David Codina, i solemnitzada amb l’acompanyament en els cants d’un grup d’alumnes de tercer i quart d’ESO de l’Escola Anna Maria Janer de Santa Coloma, acompanyats per alguns dels seus professors.

 

La visita al Centre Penitenciari es va iniciar a les cinc de la tarda, quan Mons. Vives va ser rebut primer per l’oficial de guàrdia Sr. Joan Garcia a la seva arribada, i ja a l’interior del Centre pel Director i Subdirector del Centre, Sr. Miquel Garcia i Sr. Ismael Hernando, amb els qui va poder conèixer la situació actual de la institució.  Actualment, hi ha 35 interns, dels quals 4 són dones, i hi treballen 57 agents penitenciaris.

Després va tenir lloc la celebració eucarística, a la qual van assistir una vintena dels interns.

A l’homilia, l’Arquebisbe i Copríncep va fer referència a la joia del Nadal per l’Encarnació de Déu, que pren tot el que és nmostre per omplir-lo amb la seva gràcia i la seva vida eterna. Va parlar del poder redemptor de Jesucrist que “va néixer per salvar precisament els més pobres, els pecadors, els malalts, els qui se sentien exclosos… ; és per això que us demano que ens obrim al Senyor, que ens porta la força necessària per a ser millors persones i per superar les nostres faltes amb el perdó que tot ho cura”. Els va recordar als assistents que és pel Nadal que tothom té la seva dignitat in alienable i que justament en circumstàncies difícils és quan es posa en valor aquesta dignitat de les persones més enllà de les circumstàncies en les quals viu.

 

Després de la celebració, els interns van rebre un obsequi de Nadal de Càritas Andorrana i van poder saludar personalment el Copríncep Episcopal.

pc200128pc200129pc200142

Compartir