Trobada anual del diaconat espanyol a San Lorenzo del Escorial

04

Aquest any la trobada de diaques permanents va tenir lloc estat a San Lorenzo del Escorial on hi va participar el diaca del nostre Bisbat d’Urgell Mn. Josep Montoya els dies 6,7,8 i 9 de desembre.
Aquests encontres són motiu de formació i de fraternitat, on l’intercanvi d’experiències és font d’enriquiment per a tots els participants.
L’eix de les ponències va ser “L’any de la fe”, amb accent especial en el servei dels diaques.
La primera ponència fou exposada per Mons. Bernardo Álvarez bisbe de Tenerife i president del comitè nacional espanyol per al diaconat en la C.E.E.

També hi va ser present, impartint dues ponències, Mons. Fernando Sebastián Aguilar, arquebisbe emèrit de Pamplona-Tudela i la participació en una taula rodona de Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona.
A més de les conferències van poder gaudir d’una visita a Madrid capital i participar en la solemne Missa de la Immaculada a la Catedral de Sta. Maria de l’Almudena, presidida pel Cardenal-Arquebisbe Mons. Antonio M. Rouco.
A l’Estat espanyol es compta amb uns 380 diaques permanents i a Catalunya són actualment uns 104.
El servei dels diaques permanents és un ministeri recuperat a partir del Concili Vaticà II al servei del bisbe en aquelles tasques que els puguin ser encomanades al servei de la Litúrgia, la Caritat i la proclamació de la Paraula, el servei als pobres i altres tasques pastorals que el bisbe li encomani. Això vol dir servir en els àmbits com la catequesi, la formació i preparació de parelles per al matrimoni o per al bateig d’infants, etc.
Els diaques poden presidir casaments i bateigs, exèquies, com també presidir celebracions de la Paraula allí on el bisbe els ho encomani i beneir el poble de Déu.
010203050607
Compartir