Visita Pastoral a Canillo (4): Visita al Comú, veïnat d’Els Plans i la Vall de Ransol, Palau de gel i Casa de Colònies AINA

pb160235bContinuant amb la Visita Pastoral que l’Arquebisbe d’Urgell està realitzant a la Parròquia de Canillo, el dia 16 de novembre, el Copríncep episcopal dugué a terme la visita institucional al Comú de la Parròquia on fou rebut per l’Hble. Sr. Josep Mandicó Calvó, Cònsol major. En el Saló de Plens del Comú i amb la presència de tots els Hbles. Srs. Consellers de Comú, el Cònsol Major adreçà unes paraules de benvinguda al Copríncep episcopal, agraint-li la seva Visita Pastoral i recordant la llarga tradició històrica que uneix la parròquia de Canillo amb la figura del Copríncep episcopal.

Tot seguit, el Sr. Arquebisbe pronuncià un discurs als Hbles Srs. Consellers on subratllà la importància de l’amor al País i a les seves tradicions i, en concret, a la parròquia i als veïnats de Canillo, primera de les parròquies d’Andorra en l’ordre protocol•lari. El Copríncep episcopal també valorà molt positivament la proximitat que al País andorrà es viu entre els ciutadans i les Autoritats polítiques que ajuda a viure una democràcia pròxima a les necessitats i inquietuds del poble i recordà el lema del Principat d’Andorra: virtus unita fortior com a gran principi inspirador en l’actual moment que viu el País. Mons. Vives demanà als Cònsols que en el context actual de crisi econòmica mundial sàpiguen viure la necessària contenció de la despesa tenint sempre en compte els més febles i necessitats. Finalment, el Copríncep animà a valorar i estimar les arrels cristianes del Principat d’Andorra que han forjat des de sempre la seva singularitat i idiosincràsia i agraí l’acollida i disponibilitat que ha rebut per part del Honorable Comú.

En finalitzar l’acte, el Cònsol major obsequià al Copríncep episcopal amb un exemplar del llibre Nostres arrels i l’arxiver de Canillo li lliurà una reproducció del document en el qual es dóna constància de la venda per part del Comte d’Urgell al Bisbat de totes les Valls d’Andorra, per la qual cosa els bisbes d’Urgell van esdevenir Senyors d’Andorra, document on per primera vegada apareix el nom d’un canillenc: Ramon Guillem. El Comú obsequià el Copríncep amb un dinar, a Soldeu.

A la tarda, Mons. Vives, acompanyat del Rector de la Parròquia, Mn. Ramon Rosell, visità el veïnat d’Els Plans i la Vall de Ransol on pogué visitar alguna de les famílies que hi viuen i compartir una estona de diàleg amb ells.

Posteriorment, l’Arquebisbe es dirigí a la Casa de Colònies Aina on tingué una trobada amb tots els seus treballadors que manifestaren a l’Arquebisbe les seves inquietuds i preocupacions i valoraren el funcionament d’aquesta important obra de l’Església al Principat d’Andorra. Mons. Vives els agraí el seu treball a favor de la Institució i després d’una pregària els impartí la seva benedicció episcopal. Després examinà els llibres de comptes amb el Rector i la gestora d’Aina, la situació jurídica d’Aina i signà en els llibres parroquials.

Tot seguit el Copríncep visità el Palau de Gel de Canillo on aquell cap de setmana s’hi celebrava un campionat internacional de patinatge sobre gel i tingué una trobada amb l’Hble. Sr. David Palmitjavila, Cònsol menor, el Sr. Francesc Oriol, coordinador del Palau de gel i la Sra. Roser Alcobé, tresorera. Aprofità per animar les joves participants andorranes en el Campionat de patinatge sobre gel.

Finalment Mons. Vives s’adreçà a la Casa de colònies Aina on tingué un sopar diàleg amb els monitors i monitores de la casa de colònies. Els joves aprofitaren l’oportunitat per tenir un diàleg franc i sincer amb el Sr. Arquebisbe i manifestar-li les seves preguntes sobre diferents temes.
pb160229pb160232pb160235pb160241pb160244pb160246img_0313img_0321img_0323img_0330img_0336

Compartir