Taula Rodona sobre “Espiritualitat i Interculturalitat” a Meritxell

pb140208

Dimecres 14 de novembre a les vuit del vespre, al Santuari de Meritxell (Principat d’Andorra), un centenar de persones assistiren a la Taula Rodona sobre “Espiritualitat i Interculturalitat” que aplegà el mestre Zen Shosho Yamada, monjo budista del complex monàstic Daitokuji (Kyoto, Japó), el Síndic General d’Andorra M. I. Sr. Vicenç Mateu, en la seva qualitat de filòsof, i Mn. Cinto Busquet, especialista en Teologia de les Religions. Els ponents dialogaren, durant una hora i mitja, sobre fe i cultura, espiritualitat i socialització, transcendència i compromís religiós, des de les respectives perspectives, budista i cristiana, en l’àmbit global i secularitzat on tant Orient com Occident es troben.

El diàleg fou moderat i estimulat pel periodista Àlex Lliteras, i entre les Autoritats presents, s’hi comptaven la Sotssíndica General d’Andorra, M. I. Sra. Mònica Bonell, el Ministre de Cultura d’Andorra, M. I. Sr. Albert Esteve, i el Representant Personal del Copríncep Episcopal, M.I. Mn. Josep M. Mauri.

L’acte va ser organitzat per l’Associació Andorra Complicitat, una nova entitat andorrana que promou actes culturals de projecció internacional, i comptà amb el suport del Ministeri de Cultura Andorrà i de l’editorial Anima Viva multilingüe, que acaba de publicar un llibre de Shosho Yamada sobre Ikkyu, poeta i monjo Zen japonès del segle XV.

Compartir