“Claus de l’espiritualitat del prevere avui”

“Cal buscar una clau perquè se’ns han tancat moltes portes i els sacerdots no podem arribar a molts llocs on es tocaria ser-hi”. D’aquesta manera introduïa el Pare Josep Maria Feliu, sj, la conferència que va oferir Dilluns Sant, dia 6 d’abril a la Casa del Bisbat, titulada “Claus de l’espiritualitat del prevere avui”, davant un auditori integrat per la pràctica totalitat dels preveres de la diòcesi. El P. Feliu els va encoratjar a “llegir els senyals dels temps i trobar una manera d’anunciar l’Evangeli que superi aquesta fredor que s’ha apoderat de la nostra comunitat”, i a “fer pinya”, recuperant en certa manera l’esperit de l’Església primitiva, tot mirant la realitat “amb els ulls de Jesús, perquè així farem com ell faria.”

Amb l’al·lusió recurrent al miracle de la multiplicació dels pans i els peixos, el P. Feliu va anar desgranant les claus que considera més importants per vèncer els reptes i els entrebancs que planteja una societat cada cop més secularitzada, en la qual cal “intentar ser com un llevat nou per donar el gust de Jesús a una massa que, tot i que s’ha allunyat molt de la pràxis eclesiàstica, és una bona massa”. En aquest sentit, va parlar de “fer una nova redempció”, comparant el temps de Jesucrist amb l’actual, perquè “l’Evangeli ens ensenya que la vida triomfa sobre la mort precisament en moments com el present”, tot i concloure que avui dia “necessitem nous paràmetres” per mirar esperançats el futur i per “viure i conviure prop de la gent” i ser testimonis de la Paraula de Déu amb l’exemple de les pròpies creences i de les pròpies actituds.

El P. Josep Maria Feliu va cloure la seva intervenció expressant la convicció que “estem en una gran ocasió no de fer una nova Església, sinó de reformar la que ens ha estat confiada”.

feliu202feliu203feliu201

Compartir