Inauguració de l’exposició “Andorra un profund i llarg viatge”

El dia 7 d’abril al vespre, al Centre d’Exposicions del Govern d’Andorra, a Andorra la Vella, el Bisbe i Copríncep Joan-Enric Vives ha inaugurat l’exposició “Andorra un profund i llarg viatge”, una mostra de la identitat del Principat al llarg dels darrers 10.000 anys. Estava acompanyat pel M.I. Cap de Govern Albert Pintat, el M.I. Ministre de Cultura Juli Minoves, l’Excm. Sr. Ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu Antoni Morell, Comissari de l’Exposició, i el President de la Fundació Crèdit Andorrà Antoni Pintat. El Sr. Bisbe estava acompanyat pel Delegat diocesà de Patrimoni i Vicari episcopal Mn. Josep M. Mauri, i hi ha assistit un nombrós públic molt interessat en aquest mostra de la història i la identitat del país.

Com ha dit el Comissari de l’exposició Sr. Morell: “L’objectiu és d’apropar al visitant bona part del llegat artístic i cultural del país a través d’obres d’art i documents històrics, així com peces arqueològiques (algunes d’inèdites) i fotografies”. Hi han col•laborat activament les comunitats pñarroquials d’Andorra que han cedit diverses obres seves perquè pugin ser admirades dins l’exposició.

Entre les obres que es poden veure a la mostra destaquen els Frescos de Santa Coloma, dos retaules del Mestre de Canillo del 1537, documents de gran importància històrica com el text de la creació del Consell de la Terra de l’any 1419, i també la pintura recentment adquirida per l’executiu, St. Joan de Caselles, de 1934, de Maurice Utrillo.

Amb un intent de redescobrir tot aquest patrimoni, la mostra servirà per apropar el que més endavant es convertirà en el fons del Museu Nacional d’Art d’Andorra (MNA), ja que moltes de les obres que ara es poden veure en aquesta exposició s’ubicaran al futur museu de forma permanent. Així mateix, en aquesta exposició també s’hi poden veure les maquetes dels quatre arquitectes que opten a construir el MNA, Dominique Perrault, Frank Gehry, Jean Nouvell i Zaha Hadid, que aporten un símbol de futur a la mostra.

Compartir