Mons. Joan-Enric Vives i del Conseller de Cultura inauguren la restauració de Santa Maria d’Agramunt

El Bisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives. el Conseller de Cultura de la Generalitat, H. Sr. Joan Manuel Tresserras i l’alcalde d’Agramunt, Sr. Amadeu Padullés, han inaugurat aquest matí les obres de restauració de l’església parroquial de Santa Maria d’Agramunt, en un acte que ha acollit totes les institucions implicades i un gran nombre de fidels i veïns d’Agramunt.

 

Les obres, que han renovat i embellit l’aspecte d’aquest monument nacional, han consistit a restaurar les voltes i els paraments interiors, la façana, així com renovar la pavimentació de les tres naus, la instal·lació d’un cancell nou, la canalització de la calefacció, s’ha canviat la il·luminació i la megafonia. També s’ha dut a terme la recuperació de la Capella de la Mare de Déu dels Socors. Les obres van posar al descobert un refugi antiaeri que es va fer dessota del temple l’any 1938 i que va servir per aixoplugar moltes famílies durant els bombardejos que van arrasar la població en aquell període.

Mons. Vives ha destacat que l’església de Santa Maria, un indret creat i usat per pregar i lloar a Déu hagi servit també en aquest cas, per aixoplugar persones que necessitaven refugi. Ha destacat també el bon clima de col.laboració entre les institucions a l’hora de dur a terme les obres, que ha fet que els resultats siguin avui motiu de joia.
Per la seva banda, el Conseller Tresserras ha remarcat la necessitat de “col·locar la cultura en el centre de les nostres preocupacions socials”, perquè en un indret com Santa Maria d’Agramunt les persones es revaloritzen, perquè ingressen un conjunt d’elements emocionals, espirituals i culturals que donen major qualitat de vida a les persones.
L’alcalde d’Agramunt, Sr. Amadeu Padullés, ha obert l’acte en qualitat d’amfitrió, i ha assenyalat el capital cultural de la població, els recursos amb els quals compta per a transmetre la seva presència arreu del món i ha valorat molt positivament la unitat amb què s’han fet els treballs de restauració del monument.

Les obres s’han realitzat en tres fases i es van iniciar el 25 de juliol de 2005. Hi han participat la Generalitat de Catalunya, el Bisbat d’Urgell, l’Ajuntament d’Agramunt, la Fundació Endesa a través d’un conveni amb la Conferencia Episcopal Española i la Caixa. La Parròquia també hi ha fet un gran esforç a través d’aportacions particulars de fidels. Han estat dirigides en la seva totalitat per l’arquitecte Sr. Josep Mora.

20090430agramunt_inauguracio_01620090430agramunt_inauguracio_03920090430agramunt_inauguracio_023

 

Compartir