Aplec de la Mare de Déu de Bastanist a Martinet de Cerdanya

El dia 3 de maig al Santuari de la Mare de Déu de Bastanist al municipi de Martinet de Cerdanya, el Bisbe Joan Enric ha presidit el tradicional Aplec de tots els pobles de Batllia-Baridà prop de la seva Patrona, la Verge Maria de Bastanist.

Acompanyat de l’encarregat de la Casa de Colònies annexa al Santuari, Mn. Ramon Balagué, el Bisbe ha beneït el terme des de la petita ermita, i ha peregrinat vers el Santuari, acompanyat per un gran nombre de feligresos i devots, on ha presidit l’Eucaristia solemne de la festa.

Hi ha estat present l’Il·lm. Sr. President del Consell Comarcal Sr. Joan Pous i diversos Regidors de l’Ajuntament de Martinet, en representació de l’Il·lm. Sr. Alcalde. I ha acompanyat els cants el Cor Parroquial d’Agramunt.

El Sr. Bisbe ha destacat la necessitat que festejant el Crist el Bon Pastor, valorem que tenim pastor, que no som ovelles sense pastor. I que l’estil seu que ha de ser el nostre, és de donar la pròpia vida pels qui estimem.

També ha remarcat que cal que ens adonem que a més dels pastors de l’Església, que hem d’acompanyar i ajudar, així com demanar-ne de nous, amb vocacions al ministeri i a la vida consagrada, cal que tots prenguem consciència que hem de ser “pastors” en la mesura que obrim camí a d’altres, i acompanyem el seu creixement: pares, família, educadors, polítics, etc. Especialment en temps de crisis diverses de valors i econòmica, de salut i d’esperança, encara cal més.

I ha demanat que els cristians reaccionem davant els atacs a la família i darrerament aquest intent de reprovar la persona i el magisteri del Sant Pare Benet XVI, per part del Congrés dels Diputats de l’Estat Espanyol, a instàncies del grup parlamentari d’Izquierda Unida. Reacció serena però ferma davant aquest atac gratuït i tan injust de la seva persona i acció. Cal descobrir que l’atac al Pare de la família cristiana és de fet una reprovació del que valorem tots els catòlics.

Compartir