El personal del Sant Hospital i la comunitat de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell reben la campana que simbolitza la vocació de servei

El Sant Hospital de la Seu d’Urgell i la comunitat de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell rebran demà dia 6 de maig la campana que la Congregació ha preparat per a simbolitzar la celebració del 150 aniversari de la fundació de la Congregació i del inici de la seva tasca al servei dels malalts i de l’ensenyament. Aquesta campana, que es diu “Anna Maria” en memòria a la fundadora de la congregació, la mare Anna Maria Janer, simbolitza “la veu de la vocació de servei que caracteritza la tasca del personal de l’hospital, i és un referent de les paraules de la fundadora, quan diu que estem aqui per un servei de caritat i no per interès”, assenyala la Gna. Visitación Lorenzo, que serà una de les representants de la comunitat que rebrà la campana. La comunitat encara es manté en actiu prop de les necessitats del Sant Hospital, on ha treballat de manera ininterrompuda des de la seva fundació.
La campana s’estarà quinze dies a l’interior del centre hospitalari, i després anirà cap al proper Convent de La Punxa, on va ser fundada fa 150 anys la Congregació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell.

L’acte de recepció de la campana, una gran peça de fundició, es farà a la plaça davant del Sant Hospital, al costat del Centre Cívic, a partir de dos quarts de tres de la tarda. Hi està convidat tot el personal del Sant Hospital. Representants dels equips de infermeria, de l’equip mèdic i de la gerència de l’hospital faran unes les paraules de benvinguda i més tard es farà un aperitiu.

La Congregació de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell celebra el 150è aniversari de la seva fundació, el 29 de juny de 1859. La Mare Janer ho va fer en resposta a un servei de caritat tot atenent la petició del bisbe Josep Caixal i Estradé, després que el Bisbat d’Urgell patís durament pel còlera uns anys abans i a tenor de les limitacions d’atenció sanitària que hi havia a la ciutat.

Compartir